Στη Γουέστ Χαμ το Conference League
8 June 2023
Βουτιά στις καλύτερες παραλίες γυμνιστών στην Ευρώπη
8 June 2023

Σερβία: «Θέμα χρόνου» οι πρόωρες εκλογές

Πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στη Σερβία, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος κατηγορείται από την  αντιπολίτευση ότι προωθεί την «κουλτούρα της βίας» και καταπνίγει τη δημοκρατία. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές.

«Είναι σαφές ότι θα έχουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. «Το μόνο ερώτημα είναι ο μήνας που θα πραγματοποιηθούν».

Ο Βούτσιτς και η πρωθυπουργός του, Άνα Μπρνάμπιτς, αντιμετωπίζουν έντονη πίεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκτείνονται στο πολιτικό φάσμα. Ο αντικυβερνητικός συνασπισμός έχει βγάλει δεκάδες χιλιάδες Σέρβους στους δρόμους σε πορείες διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι.

Η κριτική που δέχεται η σερβική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο Βούτσιτς αφενός «σιωπά» τις φωνές της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης που δεν ακολουθούν τη γραμμή της κυβέρνησης, αφετέρου αφήνει τη διαφθορά να ακμάζει. Οι αντιδράσεις διογκώθηκαν μετά τα περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς και το χειρότερο ξέσπασμα βίας της τελευταίας δεκαετίας μεταξύ των Σέρβων που υποστηρίζονται από το Βελιγράδι και των αρχών στο γειτονικό Κόσοβο.

Ο Βούτσιτς είπε ότι θα ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναντηθούν για συνομιλίες. Εάν δεν παρευρεθούν, θα ορίσει ημερομηνία ψηφοφορίας, πρόσθεσε. «Ως πρόεδρος, θα περιμένω», είπε ο Βούτσιτς.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: