Μέτωπο του ΕΒΕ Καρδίτσας με τα αλλά ΕΒΕ της Θεσσαλίας για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων (+Φωτο +Βίντεο)
13 September 2023
Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T θα αγοράσει η Αυστρία από τη Γερμανία
13 September 2023

Σομαλία: Σκοτώθηκαν 120 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ

120 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην περιφέρεια Γκαλμουντούγκ, σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό της Σομαλίας.

Ο υφυπουργός Ενημέρωσης, Πολιτισμού και Τουρισμού της Σομαλίας Γιουσούφ αλ Αντάλα είπε στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA ότι το τελευταίο διήμερο οι ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν 17 επιθέσεις εναντίον θέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Ανώτεροι διοικητές της Σεμπάμπ συγκαταλέγονται μεταξύ των 120 θυμάτων των επιχειρήσεων αυτών. Είχαν διαφύγει τη Δευτέρα από την πόλη Ελ Γκαράς, την οποία δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν. Το μπαράζ επιθέσεων τους είχε αποδυναμώσει», δήλωσε ο υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Γκαλμουντούγκ.

Ο υφυπουργός Ενημέρωσης δεν αναφέρθηκε σε απώλειες των σομαλικών ενόπλων δυνάμεων. Απευθυνόμενος στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, τους ζήτησε να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση κάθε τρομοκρατικού πυρήνα στην περιοχή.

Τους τελευταίους μήνες, ο σομαλικός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο αρκετών περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Σεμπάμπ. Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα, διεξάγει – εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια – ένοπλο αγώνα κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να την ανατρέψει και να επιβάλλει στη χώρα τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: