ΚΕΔΕ: Να μην προχωρήσουν οι δήμοι στην εκλογή εκπροσώπων τους για ΠΕΔ και ΚΕΔΕ
15 October 2019
Ο Γ. Κρεμλής άμισθος σύμβουλος του ΥΠΕΣ για κυκλική οικονομία και στερεά απόβλητα
15 October 2019

Στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ για περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή

Στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων όπως το περιβάλλον και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Γκαετάνο Λεόνε, συντονιστή του UNEP/MAP και επικεφαλής του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα.
Διερευνήθηκαν δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο την αναβάθμιση, την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επετειακή εκδήλωση της ίδρυσης του Οργανισμού (24η Οκτωβρίου 1945) που συνδιοργανώνουν οι δύο φορείς, στις 24 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου και θα αναγνωστούν χαιρετισμοί του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών και του περιφερειάρχη και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ο κ. Πατούλης, αφού επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διοργάνωση του εορτασμού, υπογράμμισε ότι με την σημερινή συνάντηση «ξεκινάει μια γόνιμη συνεργασία, η οποία μπορεί να επεκταθεί σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή». Παρατήρησε ότι οι συνέπειες της υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων προκαλεί την εκδήλωση τεράστιων φυσικών καταστροφών, τις συνέπειες των οποίων οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε για να προστατέψουμε τους πολίτες και το περιβάλλον». Αναφορικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι απαιτείται ένας νέος τρόπος διαχείρισης των μη κυβερνητικών οργανώσεων, υπογραμμίζοντας πως η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να συνδράμει ενεργά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: