Τσίπρας σε Σολτς: Οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν διέξοδο
21 April 2023
Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Απριλίου το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
21 April 2023

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Camping Κονιαβίτη»

Την προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Camping Κονιαβίτη», συνολικής έκτασης 593.061 τ.μ., που βρίσκεται στον δήμο Καμένων Βούρλων στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.

Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει με την ταυτόχρονη σύναψη δύο συμβάσεων:

(α) Τη μεταβίβαση κατά πλήρες δικαίωμα κυριότητας, νομής και κατοχής γεωτεμαχίου έκτασης 520.516 τ.μ., το οποίο εκτείνεται βόρεια του οδικού άξονα ΠΑΘΕ και έχει μέτωπο στη θάλασσα μήκους 1.200 μέτρων.

(β) Τη μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 50 ετών δύο γεωτεμαχίων έκτασης 37.211 τ.μ. και 35.334 τ.μ. αντίστοιχα όπου εντοπίζονται οι ιαματικές πηγές «Μύλος Κονιαβίτη» και «Καλλυντικών».

Για το ακίνητο έχει εκπονηθεί και εγκριθεί μελέτη ΕΣΧΑΔΑ, βάσει της οποίας προβλέπονται οι χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» και καθορίζονται ζώνες προστασίας των ιαματικών πηγών. Το ακίνητο, το οποίο νοτιοανατολικά γειτνιάζει με τη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων και θερμαλιστικού – ιατρικού τουρισμού.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μία φάση με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών τη 14η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:00 μμ.

Το ΤΑΙΠΕΔ, έχει ορίσει την Oprtima Bank σε συνεργασία με την Cerved Υπηρεσίες Ακινήτων Μονοπρόσωπη Α.Ε. ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, τις εταιρείες DTK Law Firm και Lexpartners Σφηκάκης & συνεργάτες ως νομικούς συμβούλους και τη Δέκαθλον Α.Ε. ως τεχνικό σύμβουλο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: