Ο πέμπτος Beatle
27 January 2024
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Με διευρυμένα κριτήρια η αναζήτηση οικοπέδου για πλατεία στα Καλύβια Πεζούλας
27 January 2024

Ταϊβάν: Δεκάδες κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο το τελευταίο 24ωρο

Τριάντα τρία κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία μέτρησε η Ταϊβάν γύρω από τη νήσο σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό τους να είναι ο υψηλότερος μετά τις προεδρικές εκλογές της 13ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ταϊβανέζικο υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον εντοπίστηκαν δύο κινεζικά αερόστατα πάνω από το στενό της Ταϊβάν, σύμφωνα με καταμέτρηση έως σήμερα το πρωί στις 06.00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο, ώρα Ελλάδας).

Από τα αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο, τα 13 διέσχισαν τη διάμεση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν –ένα ανεπίσημο όριο μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, το οποίο το Πεκίνο δεν αναγνωρίζει.

Οι ψηφοφόροι της Ταϊβάν εξέλεξαν στην προεδρία τον Λάι Τσινγκ-τε από το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP), που υποσχέθηκε να προστατεύσει το έδαφος από τις «απειλές και τον εκφοβισμό» του Πεκίνου. Από την πλευρά της, η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της και έχει στόχο την επανένωσή της με το νησί, ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί, χαρακτηρίζει τον Λάι επικίνδυνο αυτονομιστή και έχει απειλήσει τους υποστηρικτές του με ολέθριες συνέπειες.

Η Κίνα στέλνει στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: