Γιατί η ομηρική θάλασσα περιγράφεται ως σκούρο κρασί;
11 February 2023
«Ζητείται» ακίνητο για τη μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας
11 February 2023

Τουρκία: Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 122 ώρες μετά τον σεισμό

Ζωντανές ανασύρθηκαν από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων στην Τουρκία δύο γυναίκες μετά από 122 ώρες από τον φονικό σεισμό της Δευτέρας.

Μία από τις διασωθείσες, η 70χρονη Μενεκσέ Ταμπάκ, εντοπίστηκε σε κατεστραμμένα κτίριο στην επαρχία Καχραμανμαράς και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Στο Ντιγιάρμπακιρ ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια κτιρίου η 55χρονη Μασαλάχ Τσιτσέκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Περισσότεροι από 24.150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς. Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), 20.655 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία. Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 3.500, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν στα συντρίμμια.

Επίσης, τα σωστικά συνεργεία έβγαλαν από τα ερείπια στην επαρχία Γκαζίαντεπ έναν πατέρα και τον ανάπηρο γιο του, αφού έμειναν εγκλωβισμένοι επί 115 ώρες.

Στην ίδια επαρχία, η 25χρονη Μπούσρα Αλμούσα διασώθηκε 119 ώρες μετά τον σεισμό.

Στην περιοχή Σαμαντάγκ της επαρχίας Χατάι οι διασώστες έσκυβαν πάνω σε κομμάτια τσιμέντου και ψιθύριζαν «ινσαλάχ» (Θεού θέλοντος), καθώς έψαχναν στα συντρίμμια για ένα 10 ημερών βρέφος, το οποίο ανέσυραν ζωντανό, σχεδόν 90 ώρες μετά τον σεισμό.

Με τα μάτια του ορθάνοικτα ο Γιαγκίζ Ουλάς τυλίχθηκε σε μια κουβέρτα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εκστρατείας. Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανή και τη μητέρα του, σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδόθηκαν.

Στην Τουρκία τις τελευταίες 24 ώρες έχουν ανασυρθεί 67 άνθρωποι από τα συντρίμμια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, σημειώνοντας ότι στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν 31.000 διασώστες. Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 1,05 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι από τους σεισμούς διαμένοντας σε προσωρινά καταφύγια, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: