Επιτυχημένη παρουσία Καραΐσκου στην Πράγα
7 May 2023
Ο Κώστας Τσιάρας στους Καρδιτσιώτες του Βόλου και της Λάρισας:   «Με τολμηρά και σταθερά βήματα, πάμε την Ελλάδα μπροστά»
7 May 2023

Τ. Θεοδωρικάκος: Στολίδι για την Καστορία το νέο αστυνομικό μέγαρο

Tο νέο, υπερσύγχρονο αστυνομικό μέγαρο Καστοριάς εγκαινίασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντάς το «ένα στολίδι για την Καστοριά, ένα στολίδι για την αστυνομία»

«Ασφαλώς το οφείλαμε και στους αστυνομικούς μας στην Καστοριά και το οφείλαμε και στους πολίτες. Όλα πλέον θα γίνονται πολύ πιο οργανωμένα, συστηματικά, άνετα, ευχάριστα. Ένα κτήριο 4.500 τ.μ, πέρασε από αρκετές δοκιμασίες μέχρι να ολοκληρωθεί», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την διάρκεια των εγκαινίων.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, επισήμανε: «Η Καστοριά, όπως και όλη η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, είναι η πιο ασφαλής περιοχή της Ελλάδας. Αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί και πιστεύω ότι αυτή είναι και η εμπειρία ζωής σας. Και αυτό είναι ένα σπουδαίο κεκτημένο και ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για αυτή την περιοχή και για ολόκληρη την Περιφέρεια. Κανείς μας δεν επισκέπτεται μία περιοχή για αναψυχή, για τουρισμό, για οποιοδήποτε σκοπό, αν δεν αισθάνεται ασφαλής. Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και αυτό μαρτυρούν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ τουριστικών ροών προς την χώρα».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης για θωράκιση των συνόρων στον Έβρο, αλλά και στην στήριξη του υπουργείου στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι ένα κτίριο που αποτελεί πλέον κόσμημα για την Ελληνική Αστυνομία. Ένα κτίριο σύγχρονο, πρότυπο για την στέγαση αστυνομικής υπηρεσίας, πληρώντας τους απαιτούμενους όρους ασφάλειας και παράλληλα φιλικό στο περιβάλλον. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συλλογικά και με μεθοδικότητα για μια σύγχρονη αστυνομία, με βασικό άξονα τον καθημερινό αγώνα της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού, οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση, υπερσκελίζοντας πολλές φορές τα ανθρώπινα σωματικά και ψυχικά όριά τους, δίνουν προτεραιότητα στην εκτέλεση του καθήκοντός τους έναντι των προσωπικών τους και οικογενειακών υποχρεώσεων. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προκειμένου να διασφαλιστεί η εσωτερική ασφάλεια της χώρας και η κοινωνική ομαλότητα».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Η ΕΛΑΣ συνεχώς εκσυγχρονίζεται. Μετά από διαρκή αγώνα για ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών του φορέα μας, αποδέκτες της προσπάθειας αυτής θα είναι και οι πολίτες, οι οποίοι θα αποκομίσουν αναμφισβήτητα θετικές εντυπώσεις από τη νοικοκυρεμένη εικόνα της ΕΛΑΣ».

Σημειώνεται, ότι στην εκδήλωση των εγκαινίων, παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Καλλίνικος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ιωάνννης Κορεντσίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: