Ηγούμενος Εφραίμ για κορωνοϊό: Ευχαριστώ τον Θεό που επανήλθα στη ζωή -Το μήνυμά του για τον εμβολιασμό
12 September 2021
Ανακούφιση με Ρεφλεξολογία πιέζοντας σε μερικά σημεία τού σώματος μας!
12 September 2021

Φθιώτιδα: Απίστευτη ταλαιπωρία στο Ράλι Ακρόπολις – Γιατί δεν ζητήθηκε επί πλέον αστυνομική δύναμη;

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες θεατές που εγκλωβίστηκαν για ώρες στα βουνά της Φθιώτιδας χωρίς να καταφέρουν να δουν μια ειδική διαδρομή

Δεκάδες χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό βρέθηκαν αυτό το τριήμερο στη Φθιώτιδα για να απολαύσουν από κοντά το Ράλι των Θεών στις μοναδικές χωμάτινες διαδρομές.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί στη ΓΕΠΑΔ Στερεάς γνώριζαν ότι θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση θεατών, όπως γνώριζαν ότι υπάρχουν και πολλοί παράδρομοι που οδηγούν στις ειδικές διαδρομές. Η «άσκηση» ήταν εξαιρετικά δύσκολη και απαιτούσε πολύ καλή οργάνωση, συντονισμό και φυσικά ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από όμορους νομούς. Κάτι που όμως δεν έγινε.

Δυστυχώς το μόνο που έγινε ήταν να «ξεγυμνωθούν» όλα τα αστυνομικά τμήματα της Φθιώτιδας για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να πάνε στα μέτρα για το Ράλι. Το αποτέλεσμα;

Οι πολίτες έμειναν χωρίς προστασία γιατί οι περισσότεροι αστυνομικοί έτρεχαν για το Ράλι και πάλι δουλειά δεν έγινε, γιατί ήταν πολλοί λιγότεροι από αυτούς που χρειάζονταν για ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο εκτός τις ειδικές διαδρομές είχε και πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην υπόλοιπη περιοχή.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας να βρίσκονται στο δρόμο, από τις 4:00′ τα ξημερώματα και για 15 ώρες, χωρίς πολλές φορές να έχουν ούτε ένα μπουκάλι νερό, για να εφαρμόσουν τα μέτρα. Όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ο όγκος των οχημάτων και των θεατών ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν.

Επίσης υπήρχε και ένα ακόμη πρόβλημα, Αυτό της επικοινωνίας μεταξύ τους. Τόσο τα κινητά, όσο και οι ασύρματοι δεν είχαν καλή επαφή γιατί δεν το επέτρεπε το ανάγλυφο του εδάφους.

Στο Ελευθεροχώρι προς Παλαιοχώρι και αλλού σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για πολλές ώρες με τον κόσμο να ρωτάει τι γίνεται και κανείς να μην υπάρχει εκεί για να τους απαντήσει.

«Ξέρεις τι είναι να έχει κάνει πάνω από 500 χιλιόμετρα για να έρθεις να δεις τον αγώνα και να βρίσκεσαι εγκλωβισμένος μέσα σε έναν χωματόδρομο στο πουθενά και κανείς να μην μπορεί να σε βοηθήσει;», είπε ένας από τους πολλούς εγκλωβισμένους οδηγούς στο LamiaReport.

«Υπήρξαν θεατές που περπάτησαν 15 και 20 χιλιόμετρα μέσα στα βουνά για να μπορέσουν να φτάσουν σε μια ειδική διαδρομή. Άλλοι κλείδωσαν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και έφυγαν με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τους ψάχνουν για να ανοίξει ο δρόμος και να μην τους βρίσκουν…», μας είπε κάποιος άλλος.

Είναι γεγονός ότι το Σάββατο ο έλεγχος χάθηκε στα βουνά της Φθιώτιδας και οι διοργανωτές μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει κάποιο ατύχημα αποφάσισαν την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής 10 «Ελευθεροχώρι 1», μετά το πέρασμα μόλις εννέα αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Κάτι το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το tweet του υφυπουργού αθλητισμού: «SOS Είναι απίστευτη η ανταπόκριση, η δίψα του κόσμου για @AcropolisRally. Χιλιάδες στα βουνά για τις ειδικές διαδρομές. Όλοι όμως πρέπει να υπακούν στις υποδείξεις ΕΛ.ΑΣ, κριτών & να τηρούν αυστηρότατα τα μέτρα ασφαλείας. Για την προστασία όλων & για να μην ακυρωθεί κομμάτι του αγώνα?»

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης από την πλευρά τους ανέφεραν ότι ο λόγος που αποφάσισαν την διακοπή της ειδικής διαδρομής στο Ελευθεροχώρι ήταν η μη τήρηση από μερίδα θεατών των μέτρων ασφαλείας και η άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις αλλεπάλληλες συστάσεις της Οργάνωσης.

Επίσης η διοργάνωση τονίζει ότι με δεδομένο πως και την Κυριακή αναμένεται πλήθος κόσμου στις ειδικές διαδρομές «Ταρζάν» και «Πύργος», η σημερινή δυσάρεστη εξέλιξη θα πρέπει να προβληματίσει όσους παίρνουν αψήφιστα το γεγονός ότι, σε γεγονότα όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, προτεραιότητα δεν μπορεί να αποτελεί τίποτα άλλο, παρά η ασφάλεια.

Πηγή: lamiareport.gr

Comments are closed.

%d bloggers like this: