“Ο γύρος της Ελλάδας” για το περιβάλλον ξεκινάει!
30 October 2019
Ανοιχτή η αγορά του Βόλου την Κυριακή
30 October 2019

Χρήση νέων μορφών συλλογής κι αξιοποίησης οικιακών ζυμώσιμων απορριμμάτων

Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες να συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη συστήματος εφαρμογής ψηφιακής τεχνολογίας για την σωστή ανακύκλωση με ειδική σήμανση στους κάδους απορριμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος Waste4Think.
Στο πρόγραμμα αυτό, προϋπολογισμού περίπου 9.000.000 ευρώ, συμμετέχουν 18 εταίροι (πανεπιστήμια, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ) από 7 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε τέσσερεις ευρωπαϊκές πόλεις (Χαλάνδρι, Cascais Πορτογαλίας, Zamudio Ισπανίας, Seveso Ιταλίας) θα εξεταστούν διαφορετικές περιπτώσεις αξιοποίησης και διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων σε πιλοτική κλίμακα.
Όσον αφορά τον Δήμο Χαλανδρίου, το πιλοτικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού 455.250 ευρώ, στοχεύει κυρίως στη χρήση εναλλακτικών μορφών συλλογής και διαχείρισης/αξιοποίησης οικιακών ζυμώσιμων απορριμμάτων. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό για τη βέλτιστη διάχυση του προγράμματος στην τοπική κοινωνία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου (Γυφτοπούλου 2 και Γκίνη).

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: