Πράσινο Κίνημα: Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές από το μοναδικό Πράσινο χώρο στην Ελλάδα
12 July 2021
Υποχρεωτική άδεια και παύση καταβολής μισθού για όσους δεν εμβολιάζονται
13 July 2021

Έναν μήνα πίσω τα έργα στην Κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Ενώ οι εργασίες αντικατάστασης του δαπέδου και ήπιας ανάπλασης στον πεζόδρομο Τερτίπη της Καρδίτσας (αν και με καθυστέρηση) έχουν ολοκληρωθεί, τις επόμενες ημέρες δεν θα γίνουν τελικά οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία!

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση του KarditsaLive.Net στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μάττα, ο ίδιος απάντησε ότι η έναρξη των συγκεκριμένων έργων μετατέθηκε από τον ανάδοχο εργολάβο για περίπου ένα μήνα.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μάττας, η παραγγελία των υλικών της προγραμματισμένης ανάπλασης στην κεντρική πλατεία θα καθυστερήσει αρκετά, επομένως ο ανάδοχος, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει μέσα στον Αύγουστο, αν και κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, καθώς υπάρχει το προηγούμενο της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των αναμορφωτικών παρεμβάσεων στον πεζόδρομο Τερτίπη.

Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή ο εργολάβος – σε ότι αφορά στην πορεία του συνολικού έργου ανάπλασης στο κέντρο της πόλης – βρίσκεται εντός της προθεσμίας περάτωσής του που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους».

«Επομένως – πρόσθεσε – στην παρούσα φάση ο Δήμος Καρδίτσας αυτό που μπορεί να κάνει είναι μόνο η άσκηση έντονων πιέσεων για επίσπευση των εργασιών και αυτό γίνεται συνεχώς τόσο από εμένα, όσο και από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο».

Ο κ. Μάττας δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας πως σε μια από τις πολλές συναντήσεις που είχε για το ζήτημα με τον ανάδοχο, αυτός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο όχι μόνο δεν θα καθυστερήσει, αλλά θα παραδοθεί κιόλας ολοκληρωμένο έναν η και δυο ακόμη μήνες νωρίτερα από την εκπνοή της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του.

Πάντως, όπως υπογράμμισε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας ο κ. Μάττας, ο Δήμος Καρδίτσας έχει ήδη ειδοποιήσει εγγράφως τον εργολάβο ότι δεν πρόκειται να εγκριθεί επιπλέον προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου πέραν της 31/12/2021.

Σε ότι αφορά στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας της Καρδίτσας (στις καφετέριες, από την Εθνική Τράπεζα και το συντριβάνι, μέχρι την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου) όπου είχαν μπει πρώτα τα μηχανήματα, απομένουν ακόμη κάποιες μικρές παρεμβάσεις στα παρτέρια και σε σημεία του δαπέδου για να περατωθεί. Χθες τοποθετήθηκαν στις ειδικές εισδοχές των χαμηλών τοιχίων στα παρτέρια με τις Μούσες, ξύλινα καθίσματα για την ξεκούραση των πεζών και επισκεπτών της πόλης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: