Στο «κόκκινο» η Wall για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση
18 August 2023
Νέα Φιλαδέλφεια: Οι 7 που μπαίνουν στην «κόκκινη ζώνη» της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.
18 August 2023

Έτοιμο μέχρι τέλος του 2023 το σχέδιο Οικονομικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του Ν. Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)

Μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανασυγκρότηση του Ν. Καρδίτσας  από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο προγραμματισμού και χάραξης στρατηγικής για την ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια.

Αυτό προέκυψε από την ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα «Η πορεία για το Σχέδιο Οικονομικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του Νομού» που πραγματοποιήθηκε απόψε (Πέμπτη 17/8) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καρδίτσας με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο και των τοπικών φορέων.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε τα εξής:

“Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ένα σχέδιο που εμπλουτίζεται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τα Άγραφα που είναι μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού που ήδη έχει τρέξει, έχει παρουσιαστεί και έχουν δρομολογηθεί πολλές δράσεις του που αφορούν δύο Δήμους της ΠΕ Καρδίτσας (σ.σ. Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα) όπου κι αυτά ενσωματώνονται μαζί και με άλλες μελέτες. Σήμερα λοιπόν, όλο αυτό ώριμο έργο, το βάζουμε στο τραπέζι μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι, ώστε να ενσωματώσουμε τις συνεισφορές τους και την επόμενη περίοδο να ολοκληρωθεί η μελέτη και να τεθεί πλέον σε διαβούλευση στους τοπικούς παράγοντες και φορείς που έχουν συνεισφέρει σημαντικά μέχρι τώρα. O στόχος είναι να κλείσουμε τη μελέτη μέχρι τέλους του έτους”.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος η μελέτη που συντάσσεται υπό την ερευνητική εποπτεία και συνεισφορά του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών έχει μια ολιστική προσέγγιση εστιάζοντας σε όλους τους τομείς, με όλους τους τοπικούς φορείς να συνεισφέρουν με γόνιμες προτάσεις και η κυβέρνηση το παρακολουθεί στενά, καθώς η Καρδίτσα, όπως είπε, είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί σημαντικά από φυσικές καταστροφές και έχει ενεργοποιηθεί γι’ αυτήν η πτυχή της ανασυγκρότησης, δηλαδή της κατάρτισης ενός σχεδίου ανάπτυξης για την επόμενη μέρα που θα διαμορφώσει συνθήκες ευημερίας για όλους. «Η Καρδίτσα έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και αξίζει να μπεί σε μια σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εισηγητές στη συνάντηση εργασίας  που ακολούθησε ήταν ο κ. Πρ. Προδρομίδης, ερευνητής του ΚΕΠΕ που αναφέρθηκε στην υπό σύνταξη μελέτη «Νέοι Δρόμοι Ανάπτυξης και Καινοτομία», ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ κ. Κων. Λαμπρόπουλος που αναφέρθηκε στο θέμα της Τουριστικής Ανάπτυξης και το ρόλο του φορέα Τουρισμού που συγκροτείται, ο Γενικός Δ/ντης της ΑΝΚΑ κ. Ευαγ. Σακελλαρίου με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και νέες καλλιέργειες» ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕ κ. Γ. Στεργιούλης με θέμα: «Βιομηχανική και Βιοτεχνική Ανάπτυξη» και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Γ. Μπούκης με θέμα «Αξιοποίηση Χρηματοδοτικών Πόρων»

Θα αναζητηθούν πρόσθετοι πόροι για αποκαταστάσεις του Ιανού

Ερωτηθείς για τη μη αποκατάσταση των οδικών αξόνων της Δ.Ε. Ιταμου για τις οποίες υπήρξε και η κινητοποίηση των κατοίκων την περασμένη Κυριακή ο κ. Τραντόπουλος τόνισε ότι στην Καρδίτσα έχουν διατεθεί πόροι που υπερβαίνουν αντιστοίχων σε άλλες περιοχές, αλλά υπάρχει πάντα η διάθεση όπου υπάρχουν ακόμα προβλήματα  να αντιμετωπιστούν και τόνισε ότι και την επόμενη περίοδο θα υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για βρεθούν και να διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι.

Για το ίδιο ζήτημα ρωτήθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας όταν ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής είχε συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα έργα κι από εκεί και πέρα ήταν θέμα διαπραγμάτευσης του Υπουργείου με την ΤΕΡΝΑ. Ήδη, όπως ανέφερε, έπειτα από κινητοποίηση, διατέθηκαν άλλα 30 εκ. €  και η προσπάθεια της Περιφέρειας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-2023-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: