Έτοιμο μέχρι τέλος του 2023 το σχέδιο Οικονομικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του Ν. Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)
18 August 2023
Μαρία Ψαθά: Πέθανε η κόρη του θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά
18 August 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι 7 που μπαίνουν στην «κόκκινη ζώνη» της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.

Το επιχειρησιακό φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας πριν και μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια την προηγούμενη εβδομάδα, με την «απόβαση» των χούλιγκαν της Ντιναμό , εξέθεσε τις «τρύπες» στην διαχείριση των πληροφοριών, τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και τα αντανακλαστικά του σώματος αφού σήμανε ο συναγερμός.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια και την αντιμετώπιση των Κροατών ακροδεξιών χούλιγκανς έγινε «μία αλληλουχία μεγάλων λαθών», όπως το έθεσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα αποδοθούν οι ευθύνες και ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα πορίσματα της ΕΔΕ για τις ευθύνες των αξιωματικών στην περίπτωση των Κροατών χούλιγκαν που διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα για να φτάσουν μέχρι την έφοδο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ που κατέληξε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Μετά τις πρώτες επτά καρατομήσεις που είδαμε, για την ολιγωρία της αστυνομίας, έχουν καταθέσει πολλοί αξιωματικοί και αναμένονται νέες απομακρύνσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Όσοι αξιωματικοί εμπλέκονται στην ανεμπόδιστη πορεία των χούλιγκαν από την Κακαβιά μέχρι την Αθήνα καταθέτουν τις εξηγήσεις τους και τις ενέργειες που έγιναν πριν, κατά την διάρκεια και μετά τα επεισόδια.

Έτσι στο μικροσκόπιο της εσωτερικής έρευνας την ΕΛ.ΑΣ. που κινείται παράλληλα με την ποινική έρευνα των διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν μπει 15 αξιωματικοί, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι η εσωτερική έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα των 15-20 ημερών και στη συνέχεια το πόρισμα θα συμπεριληφθεί στην ποινική έρευνα που διεξάγει η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για επτά από τους αξιωματικούς προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για την διαχείριση του περιστατικού, ο καθένας από την θέση αρμοδιότητάς του. Οι επτά που φαίνεται να «καίγονται» είναι δύο υποστράτηγοι, τρεις ταξίαρχοι και δύο αστυνομικοί διευθυντές.

Αντίστοιχες πληροφορίες δίνει και η ΕΡΤ, κάνοντας ωστόσο λόγο για τέσσερις με πέντε ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε όταν ήρθε η πληροφορία πως οδηγείται το κομβόι των Κροατών χούλιγκαν ενώ ταυτόχρονα δεν επέδειξαν και τα άμεσα αντανακλαστικά που χρειαζόταν μόλις ενημερώθηκε το κέντρο της ΓΑΔΑ ότι έχουν φτάσει οι χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχουν ξεκινήσει οι συμπλοκές.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: