Κύπρος: Επιχείρηση Europol για κύκλωμα εικονικών γάμων – 15 συλλήψεις
31 January 2024
Δημ. Κουρέτας: Καθυστερεί η υποβολή φακέλων από τους αγρότες για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις – 9.613 δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ στην Π.Ε. Καρδίτσας
1 February 2024

«Έχετε αίμα στα χέρια σας»: To «κατηγορώ» των γερουσιαστών σε Ζάκερμπεργκ και άλλους επικεφαλής των social media

Αντιμέτωποι με πυρά από γερουσιαστές τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων ήρθαν σήμερα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Meta, ο Σου Ζι Τσιου της Tik Tok και άλλοι CEOs διαδικτυακών κολοσσών. Το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι γερουσιαστές; Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να φέρουν μεγαλύτερη νομική ευθύνη όταν τα παιδιά βλάπτονται στο διαδίκτυο.

«Έχετε αίμα στα χέρια σας», είπε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας εν μέσω χειροκροτημάτων σε μία κατάμεστη αίθουσα. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους κρατούσαν φωτογραφίες παιδιών, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η Wall Street Journal σε ρεπορτάζ της έχει επισημάνει τους επίμονους κινδύνους για τα παιδιά στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι αλγόριθμοι του Instagram συνδέουν ένα τεράστιο δίκτυο παιδεραστών. Αρκετοί γερουσιαστές επικαλέστηκαν το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας στην κριτική τους και επεσήμαναν ένα κύμα μηνύσεων που υποβλήθηκαν από γονείς και γενικούς εισαγγελείς της πολιτείας.

Κατάθεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας – REUTERS/Nathan Howard

«Οι σχεδιαστικές τους επιλογές, οι αποτυχίες τους να επενδύσουν επαρκώς στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, και η συνεχής επιδίωξή τους για κέρδος έχουν θέσει τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε κίνδυνο», είπε ο Λίντσεϊ.

Ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος δέχθηκε πολλές από τις πιο αιχμηρές ερωτήσεις, υποστήριξε ότι υπάρχουν θετικές πτυχές των αλληλεπιδράσεων των παιδιών στις πλατφόρμες Meta. Επαίνεσε επίσης την αφοσίωση του Facebook στην ασφάλεια των παιδιών, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει υπερβεί τις νομικές απαιτήσεις επιδιώκοντας να αφαιρέσει καταχρηστικό υλικό.

«Είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάνουν οι ομάδες μας για να βελτιώσουν την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο στις υπηρεσίες μας και σε ολόκληρο το Διαδίκτυο», είπε ο Ζάκερμπεργκ, παρουσιάζοντας την τεχνολογία που εντοπίζει ακατάλληλο ή καταχρηστικό περιεχόμενο και τα εργαλεία που, όπως είπε, βοηθούν τους γονείς να εμπλακούν περισσότερο. αποφάσεις των παιδιών.

Η Meta ανέφερε περίπου 27,2 εκατομμύρια περιπτώσεις ύποπτου υλικού για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις κύριες πλατφόρμες της στο Εθνικό Κέντρο για Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά το 2022, πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της μη κερδοσκοπικής ομάδας. Το σύνολο των ΗΠΑ για όλες τις πλατφόρμες ήταν περίπου 32 εκατομμύρια το 2022.

Όμως η Meta ανακοίνωσε σχέδια για κρυπτογράφηση μηνυμάτων στις πλατφόρμες της, ένα βήμα που θα μπλοκάρει τα αυτοματοποιημένα συστήματα ανίχνευσης που είναι υπεύθυνα για την πλειονότητα των αναφορών της.

Κάποια στιγμή, ο γερουσιαστής, Τζος Χόλεϊ, ζήτησε από τον Ζάκερμπεργκ να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς του κοινού. Ο ιδρυτής του Facebook στάθηκε, γύρισε και είπε: «Λυπάμαι για όλα όσα έχετε περάσει. Είναι τρομερό. Κανείς δεν πρέπει να περάσει από τα πράγματα που έχουν περάσει οι οικογένειές σας».

«Γι’ αυτό επενδύουμε τόσα πολλά και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν χρειάζεται να περάσει αυτά που έχουν υποστεί οι οικογένειές σας».

Ο Ζάκερμπεργκ ρωτήθηκε για εσωτερικά έγγραφα, που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, τα οποία δείχνουν κορυφαία στελέχη της εταιρείας να του ζητούν να επενδύσει σε πρόσθετες προστασίες για τα παιδιά στις πλατφόρμες τους. Αυτά τα αιτήματα δεν έγιναν δεκτά, σύμφωνα με τους γενικούς εισαγγελείς της πολιτείας.

«Τι στο καλό σκεφτόσουν;»

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ επικαλέστηκε ρεπορτάζ της WSJ σύμφωνα με το οποίο το Instagram σε πολλές περιπτώσεις επέτρεψε στους χρήστες να αναζητήσουν όρους που οι αλγόριθμοί του γνωρίζουν ότι μπορεί να σχετίζονται με παράνομο υλικό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια αναδυόμενη οθόνη προειδοποιούσε τους χρήστες ότι τα αποτελέσματα «μπορεί να περιέχουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών» και πρόσφερε στους χρήστες την επιλογή: «Δείτε τα αποτελέσματα ούτως ή άλλως».

«Κύριε Ζάκερμπεργκ, τι στο καλό σκεφτόσουν;» ρώτησε ο Κρουζ. «Σε ποιο λογικό σύμπαν υπάρχει σύνδεσμος για το: Δείτε τα αποτελέσματα ούτως ή άλλως;» αναφώνησε.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: