Στην κυκλοφορία ξανά ο Ε65 από το απόγευμα της Τετάρτης (31/1) – Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση επί του οδοστρώματος των αγροτών
31 January 2024
«Έχετε αίμα στα χέρια σας»: To «κατηγορώ» των γερουσιαστών σε Ζάκερμπεργκ και άλλους επικεφαλής των social media
1 February 2024

Κύπρος: Επιχείρηση Europol για κύκλωμα εικονικών γάμων – 15 συλλήψεις

Σε 15 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε Κύπρο, Λετονία και Πορτογαλία, στο πλαίσιο επιχείρησης της Europol για την εξάρθρωση κυκλώματος τέλεσης εικονικών γάμων, με στόχο τη διευκόλυνση της παράνομης παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών σε χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης με κωδική ονομασία «Operational Task Force Limassol», εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες εναντίον αριθμού προσώπων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε συνολικά 133 εικονικούς γάμους που τελέστηκαν στην Κύπρο, μεταξύ γυναικών από την Πορτογαλία και τη Λετονία και ανδρών από Ινδία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Στο πλαίσιο της «OTF Limassol», στις 29 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κοινής δράσης των συμμετεχόντων στην επιχείρηση, οι αρχές της Κύπρου, της Λετονίας και της Πορτογαλίας, προχώρησαν στη διεξαγωγή ερευνών και στη σύλληψη συνολικά 15 προσώπων. Συνολικά 13 συλληφθέντες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κύπρο, ενώ ένα πρόσωπο συνελήφθη στη Λετονία και ένα στην Πορτογαλία.

Τέσσερις από τους συλληφθέντες αποτελούν τους κύριους υπόπτους της υπόθεσης. Πρόκειται για δύο πρόσωπα, ηλικίας 37 και 24 ετών, που συνελήφθησαν στην Κύπρο και τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 45 και 26 ετών, που συνελήφθησαν στο εξωτερικό, στη βάση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, που εκδόθηκαν από τις κυπριακές αρχές.

Τα 13 πρόσωπα που συνελήφθησαν στην Κύπρο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Για τους άλλους δύο συλληφθέντες, έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για έκδοσή τους στην Κύπρο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: