«Σουλουπώνει» πριν παραδώσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Δασικό Χωριό ο Δήμος Καρδίτσας
24 May 2023
Βόλτα στον Λευκό Πύργο από ψηλά
24 May 2023

ΑΕΚ για νταμπλ, ο ΠΑΟΚ για το Europa League

Η αγωνιστική περίοδος 2022-23 ολοκληρώνεται απόψε (24/5, 20:30) με τον 68ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Αντίπαλοι οι δύο «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που θα αναμετρηθούν με έπαθλο τον δεύτερο πιο σημαντικό εγχώριο τίτλο, με την Ένωση να διεκδικεί το νταμπλ και τη μακεδονική ομάδα συμμετοχή στα πλέι οφ του Europa League, μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Ο τελικός θα διεξαχθεί παρουσία μόλις 40 επισήμων και από τις δύο ομάδες, σε ένα παιχνίδι πέρασε από πολλά… κύματα πριν οριστικοποιηθεί η έδρα διεξαγωγής του.

Οι δύο από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα τεθούν αντιμέτωπες για έβδομη φορά στην Ιστορία τους, με τις προηγούμενες έξι να υπάρχει απόλυτη ισορροπία (3-3 οι νίκες).

Αξιοσημείωτο είναι πως η αποψινή αναμέτρηση θα καταγραφεί για τέταρτη φορά την τελευταία επταετία, καθώς από το 2017 έως το 2019 οι αποψινοί μονομάχοι ήταν το πιο… συνεπές ζευγάρι του τελικού. Ο ΠΑΟΚ νίκησε και τους τρεις, ενώ η ΑΕΚ είχε επικρατήσει στους τρεις πρώτους (1939, 1978, 1983).

Οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι φιναλίστ για 27η φορά και έκτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, αφού από το 2016 και μετά έχουν λείψει μόνο από δύο τελικούς (2021, 2022).

Οι Θεσσαλονικείς, από την άλλη, θα παίξουν στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης για 23η φορά και έκτη τα επτά τελευταία χρόνια, καθώς από το 2017 έως και την τρέχουσα σεζόν απουσίασαν μόνο το 2020, οπότε αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να φτάσει στο τρίτο νταμπλ της παρά κάτι εκατόχρονης ιστορίας της και πρώτο από το 1983. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να «αρπάξει» το εισιτήριο του Europa League από τον Ολυμπιακό και να στείλει τους «ερυθρόλευκους» στο Conference League.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Αραούχο. Ο Ρασβάν Λουτσέσκου, από την πλευρά του, μετρά περισσότερες απώλειες, αφού εκτός του -απόντος εδώ και καιρό Νάρεϊ- δεν θα έχει διαθέσιμο τον Ολιβέιρα.

Ακόμη, Νάσμπεργκ και Ελ Καντουρί μπορεί να υπολογίζονται αλλά δεν είναι 100% έτοιμοι, καθώς έχουν χάσει αρκετές από τις προπονήσεις της ομάδας τους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: