Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ψηφίσει πάνω από 140.000
17 September 2023
Ευ. Τσακαλώτος: Η μεταπολιτική έχει διεισδύσει εκεί που δεν περίμενε κανείς
18 September 2023

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Όλα μοιρασμένα στο ντέρμπι

ΑΕΚ και Ολυμπιακός τα έδωσαν όλα στην OPAP Areνα σε έναν εξαιρετικό αγώνα, αλλά το σούπερ ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε 1-1.

Η Ένωση, που μετά την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό έχασε άλλους δύο βαθμούς στην «Αγιά Σοφιά», προηγήθηκε με τον Πόνσε στο 22΄ και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ελ Κααμπί στο 38΄, μένοντας αήττητοι και μόνοι πρώτοι, με διαφορά ενός βαθμού από τον Παναθηναϊκό που έχει παιχνίδι λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης και με καλή κυκλοφορία πλησίαζαν με ευκολία στην περιοχή του Πασχαλάκη, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις αποδείχθηκε καθοριστικός: σε σουτ του Τσούμπερ στο 13΄ και κεφαλιά του Μοχαμαντί στο 17΄.

Ωστόσο, ο διεθνής τερματοφύλακας δεν κατόρθωσε να αντιδράσει στο 22ο λεπτό, όταν ο Ρότα κινήθηκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Πόνσε σημείωσε το πρώτο γκολ της δεύτερης θητείας του στα «κιτρινόμαυρα», ενώ ταυτόχρονα αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετά το 1-0 η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανασυντάχθηκε, καθώς έως τότε ήταν υποτονική και οι γραμμές της δεν είχαν σωστές αποστάσεις μεταξύ τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν μπροστά και στο 38΄ από σέντρα-ασίστ του Ποντένσε ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά ισοφάρισε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της συνάντησης έπεσε και το παιχνίδι πήγε στη δύναμη.

Ο Αλμέιδα ρίσκαρε για τη νίκη με τις τελευταίες αλλαγές του στο 75΄ και δίδυμο Πόνσε, Ζίνι στην επίθεση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Γιόβετιτς έκανε ντεμπούτο με την πειραϊκή ομάδα.

Ένα δυνατό σουτ του Ζίνι στο 83΄ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, στην καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα, ενώ στο 90΄+2 ο Πασχαλάκης μόλις πρόλαβε τον Πόνσε. Στο 59΄ ακυρώθηκε γκολ του Αραούχο με χρήση του VAR, για κοντρόλ της μπάλας με το χέρι από τον Πινέδα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: