Τέλη κυκλοφορίας
27 October 2019
Πιερρακάκης: Ένας ενιαίος αριθμός για ΑΦΜ, ΑΜΚΑ
27 October 2019

Αθ. Ακρίβος: «Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας»

Το μήνυμα του Περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια»

Στο μήνυμά του κ. Αθανασίου Ακρίβου, Επικεφαλής της παράταξης ” Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και Περιφερειακού Συμβούλου, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τονίζεται χαρακτηριστικά: “Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τις θυσίες των προγόνων μας που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός ύψωσε τα στήθη του στις αιτιάσεις της Ιταλίας λέγοντας ΟΧΙ στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

Για όλους τους ήρωες που χάθηκαν στη μάχη, για όλους τους γενναίους που αντιστάθηκαν, για όλους τους αθώους που πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες, για όσους έβαλαν την Ελλάδα πάνω από τον εαυτό τους, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι οι θυσίες τους δεν έγιναν εις μάτην.

Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη τους όχι μόνο σήμερα αλλά καθημερινά, όχι μόνο με στεφάνια δάφνης αλλά με τις καθημερινές μας πράξεις, με πράξεις που θα προασπίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία, με πράξεις αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ενότητας.

Έχουμε την ανάγκη να βαδίσουμε στα μονοπάτια της θυσίας των ηρώων του ΄40
να συνειδητοποιήσουμε το βάρος της κληρονομιάς που ως λαός κουβαλάμε από τα βάθη των αιώνων ώστε να ορθώσουμε κι εμείς το δικό μας ανάστημα, σε όσους επιβουλεύονται σήμερα την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία.
Είτε αυτοί είναι ξένοι, είτε είναι οι ντόπιοι υποτακτικοί τους. Ο κάθε μορφής φασισμός και ολοκληρωτισμός έχει υπομονή, προετοιμάζει μεθοδικά τις συνειδήσεις
με τέτοιο τρόπο που χωρίς να το καταλάβουμε, μας οδηγεί σε καταστάσεις όπου βρισκόμαστε να παλεύουμε μεταξύ μας.
Να αλληλοσκοτωνόμαστε.

Ας έχουμε λοιπόν τα μάτια μας ανοιχτά.
Αν δεν θέλουμε να μην επαναληφθεί η Ιστορία και να μη ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις, χρειάζεται καταδίκη της βίας, εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Πρέπει να επαγρυπνούμε και να πολεμάμε τη βία και κάθε μορφής φασισμού όπου και όπως κι αν εκδηλώνεται: Στη δουλειά, στην πολιτική, στην οικονομία, ακόμα και μέσα στην ίδια μας την οικογένεια.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα ιδανικά για τα οποία έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας το ΄40 στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας.

Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει για πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες.»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: