Από 14 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας – Νωρίτερα άρχισαν φέτος οι παραγγελίες
30 April 2024
Intracom: Καθαρά κέρδη στα 18,3 εκατ. ευρώ το 2023
30 April 2024

Ακρόπολη: ΕΔΕ για τα άτομα που εμφανίστηκαν με χλαμύδες

Αντιδράσεις προκάλεσαν φωτογραφίες από την Ακρόπολη, που κυκλοφορούν από το Σάββατο 28 Απριλίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες διακρίνονται τουρίστες ντυμένοι άλλοι ως αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ως θεότητες της αρχαιότητας.

Η Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτής Χαλκιδικής – Τομεάρχης. Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ».

Κ. Μάλαμα (28/4) : Είναι αληθινές οι φωτογραφίες με τις χλαμύδες στην Ακρόπολη; 

Από το πρωί σήμερα βλέπουμε φωτογραφίες από την Ακρόπολη των Αθηνών στην κοινωνική δικτύωση με χθεσινή ημερομηνία, στο οποίες διακρίνονται κάποιοι ντυμένοι “Ηρακλής” κι “Αμαζόνα”, άλλοι ντυμένοι και βαμμένοι αρχαιοελληνικά αγάλματα κι άλλοι ντυμένοι θεότητες της αρχαιότητας. Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ καλούμε άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να απαντήσει εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι γνήσιες ή αν πρόκειται για fake news. Αναμένουμε τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού άμεσα.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον νόμο, στους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών, ακόμη και μικρών παιδιών, η ενδυμασία των οποίων παραπέμπει σε μεταμφίεση.

Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά, αναφέροντας:  «Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών ανέφερε τα εξής:

«1. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ.

  1. Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.

  2. Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.

4. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες».


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/culture/museums/1651480/akropoli-ede-gia-ta-atoma-poy-emfanistikan-me-chlamydes/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=akropoli-ede-gia-ta-atoma-poy-emfanistikan-me-chlamydes

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: