Οι επιπτώσεις του Daniel σε υποδομές στην Π.Ε. Καρδίτσας στο «μικροσκόπιο» του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
22 October 2023
Τι θα συμβεί εάν μπει στον πόλεμο το Ιράν και κλείσει τα Στενά του Ορμούζ
22 October 2023

Απώλεια ρεκόρ 24 εκατ. ευρώ για την εταιρεία του Πικέ

Ο Γεράρδ Πικέ αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο στα τέλη του 2022 και έκτοτε αφιερώθηκε στην καριέρα του ως επιχειρηματίας, διαχειριζόμενος τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει μέσω της Kerad Holding.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Cinco Dias, η εταιρεία συμμετοχών κοινοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος 2022.

Ο τελικός ισολογισμός δείχνει ζημία 24 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η Kerad Holding είχε καταφέρει να σημειώσει θετικό αποτέλεσμα 8 εκατ., το οποίο παραμένει το καλύτερο που έχει καταγραφεί από την ίδρυσή της (2009), ενώ αυτό του 2022 είναι το χειρότερο.

Οι ζημίες της περσινής χρονιάς οφείλονται, σύμφωνα με τη συνοπτική ετήσια έκθεση, στον αρνητικό αντίκτυπο συνολικά 24,8 εκατ. ευρώ από «υποτιμήσεις και αποτελέσματα από την πώληση χρηματοοικονομικών μέσων». Προς το παρόν, η εταιρεία χαρτοφυλακίου δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρικές συμμετοχές του Piquè, που εμπεριέχονται στην Kerad Holding, μειώθηκαν επίσης λόγω του κλεισίματος (το 2018) της Kerad Games, μιας εταιρείας που ανέπτυξε βιντεοπαιχνίδια στον τομέα του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, το 2017, είχε ξεκινήσει ένα έργο eSports με το όνομα e.football.pro.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί η απώλεια του Davis Cup από την Kosmos, εταιρεία που διαχειρίζεται απευθείας ο παλαίμαχος Καταλανός αμυντικός, λιγότερο από πέντε μήνες μετά τη συμφωνία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF).

Για το λόγο αυτό, τους τελευταίους μήνες ο Πικέ αποφάσισε να κλείσει τα τμήματα Kosmos Tennis και Kosmos Management που είναι αφιερωμένα στο τένις, παρόλο που το δεύτερο διέθετε αρκετούς εξαιρετικούς τενίστες, όπως ο νυν Νο 86 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, Ντομινίκ Τιμ.

Η ITF αποφάσισε να σπάσει τη συμφωνία τον Ιανουάριο επειδή η Kosmos δεν κατάφερε να καλύψει τα 40 εκατ. ευρώ που ζήτησε η ITF, ούτε τα 10 εκατ. που έπρεπε να διατεθούν στους συμμετέχοντες. Αυτά αντιπροσώπευαν τους ακρογωνιαίους λίθους της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, κι έτσι το Davis Cup επέστρεψε στη διεθνή ομοσπονδία.

Πάντως, η ίδια η Kosmos κατέγραψε θετικό αποτέλεσμα το 2022 και είναι μια από τις εταιρείες της Kerad Holding που έχει δεδουλευμένα έσοδα. Η πιο σημαντική επένδυση του Πικέ κατάφερε να κερδίσει, για πρώτη φορά, από τη σημαντικότερη διοργάνωσή της, το Kings League, τη διοργάνωση ποδοσφαίρου 7 ατόμων.

Μάλιστα, στους τελευταίους τελικούς που έγιναν στη Μάλαγα, η Kosmos έλαβε 250.000 ευρώ από δημόσια ιδρύματα της Ανδαλουσίας. Ο δήμος της Μάλαγα και η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας πλήρωσαν από 100.000 για να φέρουν τον ποδοσφαιρικό διαγωνισμό στη La Rosaleda, ενώ το Επαρχιακό Συμβούλιο συνεισέφερε άλλα 50.000 ευρώ ως χορηγία.

Στους δύο προηγούμενους τελικούς, που παίχτηκαν στο Spotify Camp Nou και στο Civitas Metropolitano της Μαδρίτης, η εταιρεία του Πικέ δεν έλαβε καμία αποζημίωση από δημόσιο χρήμα.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: