Γνωρίστε ένα από τα παλιότερα χωριά της Καρδίτσας & ένα από τα πιο ορεινά όλης της Θεσσαλίας!
19 February 2022
Αντιπλημμυρικό έργο στην Υπέρεια Φαρσάλων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
20 February 2022

Αφροδισιακά βότανα για ενίσχυση της λίμπιντο


Υπάρχουν πολλά αφροδισιακά βότανα που μπορούν να αναζωπυρώσουν τη σεξουαλική σας ζωή, φυσικά. Τα αφροδισιακά βότανα έχουν φυσικές ουσίες που λέγεται ότι αυξάνουν τη λίμπιντο, ενισχύουν την διέγερση και βελτιώνουν την αντοχή και την σεξουαλική «απόδοση» τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Φυσικά, η σεξουαλική υγεία είναι μόνο μια πτυχή της συνολικής υγείας και είναι δύσκολο να έχουμε διάθεση για έρωτα όταν είμαστε σε άσχημη σωματική και ψυχική κατάσταση. Επομένως, μια σωστή δίαιτα ο επαρκής ύπνος, η άσκηση και η διαχείριση του στρες, είναι προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν σωστά τα παρακάτω αφροδισιακά βότανα.

Αφροδισιακά βότανα

αφροδισιακά βότανα ashwagandha

Ashwagandha

Το Ashwagandha είναι ένα βότανο γνωστό για τις αγχολυτικές του ιδιότητες. Εκτός από ένα all round τονωτικό, είναι ένα αφροδισιακό βότανο, γνωστό για την ικανότητά του να εξισορροπεί τόσο τις ανδρικές όσο και τις γυναικείες ορμόνες. 

  • ΑΝΤΡΕΣ. Λέγεται ότι φέρνει «τη δύναμη του επιβήτορα» στον άνδρα, ενισχύοντας τη σεξουαλική του δύναμη και τη λίμπιντο. Ακόμα θρέφει την ανδρική ενέργεια και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Αυξάνει την παραγωγή σπέρματος και βελτιώνει την ποιότητα του.
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Το Ashwagandha είναι μια τροφή για αγάπη, και παρόλο που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό ως ανδρικό τονωτικό στην Αγιουρβέδα, συνιστάται και σε γυναίκες όταν περνούν κάποιες στιγμές σωματικής και ψυχολογικής κόπωσης.
αφροδισιακά βότανα bala

Bala

Το Bala βοηθά το σπέρμα και αυξάνει τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Χρησιμοποιείται επίσης στη στυτική δυσλειτουργία και την πρόωρη εκσπερμάτιση. Λόγω των ιδιοτήτων του είναι επίσης γνωστό ότι βελτιώνει την διάθεση.

  • ΑΝΤΡΕΣ. Το Bala αυξάνει τη σωματική αντοχή, τη δύναμη και την σεξουαλική διάθεση.
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Το Bala συνδέεται με την αρχαία ινδουιστική θεά της ομορφιάς και της χάρης, Parvathi. Ως εκ τούτου βοηθά στην σεξουαλική ζωή των γυναικών και αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν αφροδισιακά βότανα για γυναίκες.
Ginkgo Biloba αφροδισιακά βότανα

Ginkgo Biloba

Το Ginkgo Biloba είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φυτικά φάρμακα. Είναι γνωστό για τις ιδιότητες τόνωσης του εγκεφάλου και για αυτό χρησιμοποιείται ως τονωτικό για τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, θεωρείται και αφροδισιακό λόγω της ικανότητάς του να ενισχύει την κυκλοφορία και να αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλα τα μέρη του σώματος.

  • ΑΝΤΡΕΣ. Για τους άνδρες το Ginkgo είναι γνωστό ότι ενισχύει την στύση αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο σώμα. 
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Στις γυναίκες, το Ginkgo διεγείρει επίσης τη ροή του αίματος και μπορεί να αυξήσει τη διέγερση στον γυναικείο κόλπο. Μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση και την ένταση του οργασμού.
αφροδισιακά βότανα guarana

Guarana

Το Guarana είναι γνωστό για την διεγερτική του δράση. Ηρεμεί αλλά διεγείρει ταυτόχρονα το νευρικό σύστημα, επομένως είναι ενεργητικό αλλά και χαλαρωτικό. Είναι υπέροχο για να αναζωογονήσετε το σώμα σας χωρίς τις παρενέργειες της καφεΐνης. Είναι επίσης γνωστό για την αύξηση της σωματικής αντοχής, επομένως αποτελεί καλή επιλογή για την βελτίωση της σεξουαλικής διάθεσης.

  • ΑΝΤΡΕΣ. Το Guarana στους άνδρες αυξάνει την αντοχή, ενισχύει την ενέργεια, αυξάνει την διάρκεια της στύσης και τονώνει τη λίμπιντο. 
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Το Guarana στις γυναίκες αυξάνει την ενέργεια στο σώμα, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τη λίμπιντο.
αφροδισιακά βότανα νταμιάνα

Νταμιάνα

Η Νταμιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά βότανα για γυναίκες και άνδρες και χρησιμοποιείται όταν η σεξουαλική δυσλειτουργία προκαλείται από έντονα συναισθήματα όπως άγχος, στρες και ήπια κατάθλιψη.

ΑΝΔΡΕΣ. Η Νταμιάνα βοηθά στην στυτική δυσλειτουργία που σχετίζεται με το άγχος, αλλά και την φλεγμονή του προστάτη. Πιστεύεται ότι περιέχει αλκαλοειδή που διεγείρουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του σώματος και βοηθούν στην επίτευξη οργασμού.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Η Νταμιάνα ενδείκνυται όταν το άγχος ή η κατάθλιψη εμπλέκονται στην αδυναμία επίτευξης οργασμού στις γυναίκες. Είναι γνωστό ότι προκαλεί μια ήπια, βραχύβια κατάσταση ευφορίας, τονώνοντας την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Είναι ενδιαφέρον επίσης, ότι η Νταμιάνα αποτελεί ένα καλό τονωτικό για γυναίκες που σταματούν τα αντισυλληπτικά χάπια ή περνούν εμμηνόπαυση.

psychopolis.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: