Το αεροσκάφος, τα χρήματα και ο πλαστός χρυσός που κανείς δεν διεκδικεί
28 August 2023
Μαξίμου: Σύσκεψη για Έβρο και Πάρνηθα υπό τον πρωθυπουργό την Τρίτη
28 August 2023

Βρετανία: Διορθώθηκε το πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας – Παραμένουν οι καθυστερήσεις

Διορθώθηκε το τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας, αν και οι καθυστερήσεις στις πτήσεις που έχουν επηρεαστεί είναι μεγάλες.

Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου Nats δήλωσε ότι «εντόπισε και διόρθωσε το τεχνικό πρόβλημα».

Ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το σφάλμα και είπε ότι «συνεργάζεται στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια» για να λειτουργήσει ξανά κανονικά.

Η NATS είπε ότι το πρόβλημα ήταν με το σύστημα σχεδιασμού της, πράγμα που σημαίνει ότι τα σχέδια πτήσεων έπρεπε να επεξεργαστούν χειροκίνητα.

Ο υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ είπε ότι την τελευταία ώρα η ομάδα του έκανε «ό,τι ήταν δυνατόν» για να υποστηρίξουμε τη NATS.

Περισσότερες από 500 πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώθηκαν έως τις 14:30, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αεροπορίας Cirium. Πτήσεις από και προς την Ελλάδα επηρεάστηκαν επίσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για καθυστερήσεις – επισημαίνοντας ότι αυτές δεν ήταν στον έλεγχό τους και συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να ελέγξουν τι γίνεται με τις πτήσεις τους.

Αλλαγές στις πτήσεις της British Airways

Η British Airways δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε «σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμά της» αφού ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστη σημαντική τεχνική βλάβη.

Με ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter), η BA προέτρεψε τους επιβάτες που ταξιδεύουν με πτήσεις μικρών αποστάσεων σήμερα, να μην μεταβούν στο αεροδρόμιο «χωρίς να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης σας, καθώς ενδέχεται να μην γίνεται πλέον».

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: «Τεχνικό ζήτημα» στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας – Χάος στα αεροδρόμια

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: