Βρεφονηπιακός σταθμός Καρδίτσας του ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για άλλες 34 εγγραφές βρεφών – νηπίων
2 February 2021
Στο επίκεντρο η πορεία των έργων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
2 February 2021

Βόλος: Εξιχνιάστηκε η απάτη με μάσκες κατά εταιρίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, εντοπίστηκαν δύο Έλληνες, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας τρίτος, για την υπόθεση της απάτης με χειρουργικές μάσκες, κατά Βολιώτικης εταιρίας στις αρχές Δεκεμβρίου 2020.

Η εξιχνίαση έγινε την περασμένη Παρασκευή, αλλά η Αστυνομία δεν την ανακοίνωσε, ενώ δεν ανέβηκε ούτε και στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου συνελήφθη στην Αθήνα ένας 37χρονος οδηγός φορτηγού που μετέφερε μάσκες και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 378 μάσκες μιας χρήσης.

Ο οδηγός φορτηγού υπέδειξε έναν 61χρονο άνδρα, επίσης κάτοικο Αθήνας, που εντοπίστηκε και σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη που διαθέτει βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16.000 μάσκες.

Ο 61χρονος άνδρας υπέδειξε έναν 63χρονο, από τον οποίο προμηθεύτηκε τις μάσκες, ωστόσο, παρά τις έρευνες δεν εντοπίστηκε, ενώ οι μάσκες που κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στην εταιρία με έδρα το Βόλο, που έπεσε θύμα απάτης.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για; τον εντοπισμό τυχόν άλλων δραστών και αριθμό μασκών που είχαν σταλεί από τη Βολιώτικη εταιρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δράστες που εντοπίστηκαν δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Πως έγινε η απάτη

Σύμφωνα με την καταγγελία εκπροσώπου της Βολιώτικης εταιρίας στην Αστυνομία, στις 3 Δεκεμβρίου το πρωί, κάλεσε από κινητό τηλέφωνο άγνωστος δράστης που είπε ότι είναι εκπρόσωπος εταιρίας αλυσίδας τροφοδοσίας μάρκετ με έδρα την Αθήνα και έκανε παραγγελία 150.000 κομματιών μασκών μιας χρήσης έναντι ποσού 11.250 €.

Στις 9 Δεκεμβρίου ο άγνωστος της έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την απόδειξη κατάθεσης των χρημάτων και η παραγγελία εστάλη σε αποθήκη μεταφορικής εταιρίας με έδρα την Αθήνα, καθ’ υπόδειξη του πελάτη της.

Την ίδια μέρα ο άγνωστος παρήγγειλε ακόμη 130.000 μάσκες, αξίας 9750 €, που έφυγαν για την Αθήνα την επόμενη μέρα.

Ο υπεύθυνος της Βολιώτικης εταιρίας, επειδή η κατάθεση ήταν σε άλλη τράπεζα, έκανε τρεις μέρες να καταλάβει ότι το καταθετήριο ήταν πλαστό, ενώ για τη δεύτερη παραγγελία δεν έγινε καμία κατάθεση.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: