Χρηματιστήριο: Προσπαθεί να συνηθίσει τις υψηλές «κορυφές»
1 March 2024
Φιλανδία: Νέος πρόεδρος ο Αλεξάντερ Στουμπ-Τέλος η ουδετερότητα με την ένταξη στο ΝΑΤΟ
1 March 2024

Β. Φαλούτσος: Απαιτούν επιπλέον κονδύλια οι αποκαταστάσεις από τον Daniel στο Δήμο Σοφάδων

Μία δύσκολη κατάσταση που απαιτεί να τεθούν προτεραιότητες αλλά και να διατεθούν επιπλέον κονδύλια, για κάλυψη των αναγκών, περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Φαλούτσος, σε αίτημα ενημέρωσης για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από την θεομηνία «Daniel».

Ήταν το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σοφάδων το απόγευμα της Πέμπτης (29/2) με το ερώτημα να τίθεται από τον κ. Γιώργο Δεδιλιάρη.

Ο κ. Φαλούτσος αρχικά ανέφερε ότι ο Δήμος υπέστη δύο πολύ μεγάλες καταστροφές τα τελευταία τρία χρόνια, αρχικά με τον “Ιανό” και το 2023 με τον “Daniel”. Για την πρώτη χρηματοδοτήθηκε για αποκαταστάσεις με 4.000.000 ευρώ και για τη δεύτερη με 1.150.000 ευρώ.

Από τα τελευταία, τόνισε, για αποκαταστάσεις και προμήθειες χρησιμοποιήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή 580.000 ευρώ και άλλες 40.000 ευρώ για αποκαταστάσεις και συντηρήσεις μηχανημάτων. Τα υπόλοιπα, 530.000 ευρώ περίπου, απέμειναν να τα διαχειριστεί η παρούσα διοίκηση του Δήμου.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις κινήσεις καταγραφής που έγιναν, σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων, από τους οποίους ζητήθηκαν και προσκομίσθηκαν υπομνήματα για τα κατά τόπους προβλήματα, που στο ξεκίνημα της προσπάθεια ήταν σημαντικά και έντονα. Αυτή την κατάσταση, συνέχισε, την επίτεινε το γεγονός της έλλειψης χειριστών μηχανημάτων. Ο Δήμος, διευκρίνισε διαθέτει ένα στόλο οχημάτων, περίπου 15 και μόλις τρεις χειριστές. Έχουμε, πρόσθεσε 31 χωριά και πρέπει να ισιώσουμε δρόμους, να καθαρίσουμε κανάλια κ.λπ. με τρεις χειριστές. Υποχρεωτικά ψάχνουμε την προσφορότερη λύση, μέσω εργολαβίας για να δουλέψουν τα μηχανήματα του Δήμου. Η έλλειψη χειριστών όμως είναι τρομακτική σε ολόκληρη την Θεσσαλία, ανάλογη με τις ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία. 

Καταλήγοντας ο κ. Φαλούτσος τόνισε πως τα χρήματα που υπάρχουν για αποκαταστάσεις δεν επαρκούν και θα διεκδικηθούν κι άλλα. Προσδιόρισε ως προτεραιότητα τις αποκαταστάσεις στο αστικό δίκτυο, ενώ μίλησε και για πολλή μεγάλες ανάγκες στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Τέλος, υποσχέθηκε κάθε προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπινων, οικονομικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων για να επανέρθει η κανονικότητα και να αποκτήσουν οι δημότες το αίθημα ασφάλειας που έχουν απωλέσει.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B2-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-daniel-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: