Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Άμυνας
8 February 2023
Ερωτήσεις για αδέσποτα και ανεπιτήρητα (ξανά) στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
8 February 2023

Γενική επισκευή των καταφυγίων στην Ρωσία με εντολή Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο φρόντισε να μην δημοσιοποιηθεί για να μην προκαλέσει πανικό, αλλά οι φήμες -που εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν-φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Ο λόγος για τα ερειπωμένα σοβιετικά καταφύγια, που, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Moscow Times, επισκευάζονται  όχι μόνο σε περιοχές «υψηλού» κινδύνου, αλλά σε ολόκληρη την Ρωσία.

“Η απόφαση για την ανακαίνιση του δικτύου των καταφυγίων ελήφθη από την κυβέρνηση την άνοιξη”, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος, επικαλούμενος γνώση των κυβερνητικών συνεδριάσεων για το θέμα.

Η αναμόρφωση του δικτύου καταφυγίων της χώρας γίνεται με φόντο την εντολή Πούτιν να θέσει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σε «υψηλό συναγερμό» στα τέλη Φεβρουαρίου  και την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της καθημερινής ζωής, καθώς Ουκρανικές επιθέσεις σημειώνονται εντός των Ρωσικών συνόρων.

Τρεις επιθέσεις σε αεροπορικές βάσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός των ρωσικών συνόρων τον Δεκέμβριο αποδόθηκαν σε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, παρότι το Κίεβο δεν επιβεβαίωσε ότι εμπλέκεται.

Οι τοπικές αρχές φαίνεται να ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια για να καταστήσουν τα καταφύγια και πάλι βιώσιμα, ενώ εκατοντάδες είναι οι κρατικοί διαγωνισμοί που προκηρύσσονται και  αναρτώνται στην επίσημη πύλη Zakupki.gov.ru ,

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται  λόγος για εργασίες στεγανοποίησης και εγκατάστασης εξαερισμού και φωτισμού.

Διαγωνισμός αξίας 3,8 εκατομμυρίων ρουβλίων (54.100 $) για εργασίες στεγανοποίησης σε  καταφύγιο της περιοχής Σαμάρα καταχωρήθηκε τον Νοέμβριο.

«Κανείς δεν χρειαζόταν τα καταφύγια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Αλλά τώρα, λόγω της κατάστασης στην πρώτη γραμμή, το Κρεμλίνο έδωσε εντολή να επισκευαστούν όλα», δήλωσε στους   Moscow Times  αξιωματούχος από την  δυτική Ρωσία.

Ενοικιάζονται ή πωλούνται ως…vintage

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά καταφύγια πουλήθηκαν ή ενοικιάστηκαν σε ιδιώτες

Ένα ανακαινισμένο καταφύγιο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου με ροζ τοίχους και vintage πολυελαίους τέθηκε προς πώληση στο Petrozavodsk για 15 εκατομμύρια ρούβλια (216.000 δολάρια) στα τέλη του περασμένου έτους. Καταφύγια ενοικιάζονταν από τις αρχές στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοιες συμφωνίες έχουν κριθεί παράνομες.

 naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: