Μέσω Β.Α.Α. η ανάδειξη του υδατόπυργου στην οδό Ταυρωπού – Προτεραιότητα η συντήρηση και μελέτη φωτισμού
19 February 2024
ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Ισχυρές επιδόσεις το 2023 – Νέα προϊόντα το 2024
19 February 2024

Γ. Γεραπετρίτης για πρόσφυγες: Να ενισχύσουμε τον ΟΗΕ για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντιθα, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στην έκθεση αρχειακού υλικού του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τίτλο: «Οι απαρχές της συνεργασίας Ελλάδας-Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Κοινή έκθεση αρχειακού υλικού των πρώτων ετών της κοινής πορείας (1947-1963)».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την συνάντηση με τον Φίλιππο Γκράντιθα, δήλωσε πως «στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε πλήρως τη δράση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες αστάθειας».

«Κάθε είδους εκτοπισμός πληθυσμών πρέπει να αποτρέπεται»

Ο κ. Γεραπετρίτης συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς, η ευρύτερη περιοχή, η περιοχή μας, πλήττεται από φοβερούς πολέμους. Κάθε είδους εκτοπισμός πληθυσμών πρέπει να αποτρέπεται, όχι μόνο επειδή προκαλεί αναταραχή στα έθνη, αλλά κυρίως επειδή αυτό επιτάσσει το ανθρωπιστικό δίκαιο.

Τα Ηνωμένα Έθνη συνεργάζονται από κοινού με τα κράτη προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία όλων των εθνών».

Συμφωνίας Έδρας μεταξύ Ελλάδας και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην υπογραφή της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ Ελλάδας και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υπογρέμμισε ότι [είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία προς όφελος όλων των ανθρώπων».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, σήμερα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Ελλάδας και της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία θα ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: