Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%
24 April 2024
Πανεπιστήμιο Columbia: Διάλογος για ακόμη 48 ώρες με τους φοιτητές για εκκένωση του καταυλισμού στην πανεπιστημιούπολη
24 April 2024

Δήμος Σοφάδων: Προειδοποίηση για βαριά πρόστιμα για ανεξέλεγκτες ρίψεις απορριμμάτων

Προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Σοφάδων θα αυστηροποιήσει τη στάση του έναντι όλων όσων προχωρούν σε ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων εντός των ορίων του απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Δημ. Κατσής κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής (23/4) ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή ερώτηση του Προέδρου της Κοινότητας Κυψέλης κ. Κων. Σακελλαρίου σχετικά με την απομάκρυνση μπαζών και άλλων υλικών από σημείο της Κοινότητας.

Ο κ. Κατσής χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχοντας όπως είπε ιδίαν αντίληψη για την έκτασή του τόσο στην Κυψέλη όσο και σε κάθε κοινότητα και ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη σοβαρές εισαγγελικές παρεμβάσεις προς το Δασαρχείο και από το Δασαρχείο προς το Δήμο για το ζήτημα καθώς άπτεται και της δασοπροστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή να καθαρίσουμε αυτή την απαίσια κατάσταση όπου υπάρχει, θα βάλουμε κορδέλες και πινακίδες και από εκεί και πέρα θα βάζουμε πρόστιμα σε όποιον πιαστεί να ρίχνει σκουπίδια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία των Προέδρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος περνώντας το μήνυμα ότι δεν μπορεί να βγάζει κανείς τέτοιου είδους απορρίμματα χωρίς να ενημερώνει τους ίδιους και το Δήμο, ώστε να γίνεται η άμεση περισυλλογή τους, διαφορετικά θα υπάρχουν βαριές συνέπειες.

Ειδικότερα για το ζήτημα της Κυψέλης όπως ανέφερε αρχικά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κλιάρης ο Δήμος Σοφάδων έχει έρθει σε συνεννόηση με εργολάβο για την τριβή και την μεταφορά των μπάζων και άλλων υλικών στο ΧΥΤΑ και είχε ζητήσει από όλες τις πλημμυροπαθείς κοινότητες να μεταφερθούν στο σημείο όλα τα σχετικά απορρίμματα ώστε να γίνει επί τόπου ο θρυμματισμός και η μεταφορά τους αλλά υπήρξε φωτιά στον σωρό που σβήστηκε, ενώ πετάχτηκαν στη συνέχεια και άλλα απορρίμματα τα οποία θα απομακρυνθούν άμεσα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: