Κ. Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα προσυνέδριο για το 15ο Συνέδριο της ΝΔ με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό
9 March 2024
Ντ. Κάμερον: Πρόταση «κυκλικής ανταλλαγής» με στόχο να παραδοθούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία
9 March 2024

Δασαρχείο Καρδίτσας: Συγκρότηση ομάδας κυνηγών για μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων

Με απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη επιθεώρησης εφαρμογής δασικής πολιτικής Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Ζ. Φτίκα, συγκροτήθηκε ομάδα κυνηγών δίωξης αγριόχοιρων και υβριδίων αυτών, καθώς και μη δεσποζόμενων χοίρων, στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καρδίτσας.

Βασικοί στόχοι είναι η ελεγχόμενη δίωξη και η μείωση του αριθμού των ζώων, λόγω των επαπειλούμενων ζημιών στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή εξαιτίας του διαφαινόμενου υπερπληθυσμού τους και γενικότερα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλείται στη γεωργία, στη δημόσια ασφάλεια και στη βιοποικιλότητα.

Η ομάδα που συγκροτήθηκε αποτελείται από 8 άτομα, όλα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, με τον σχεδιασμό της όλης δράσης (συγκρότηση ομάδας κυνηγών, τεχνικές θήρας, περιοχές δράσεις, επαναληψιμότητα, αξιολόγηση αποτελεσματικότητας) να εκπονείται από το γραφείο θήρας του Δασαρχείου Καρδίτσας.

Επίσης το Γραφείο Θήρας θα τηρεί φάκελο με στοιχεία για τη σύνθεση της ομάδας, τις εξόδους που πραγματοποιήθηκαν, τον αριθμό των θηρευμένων χοίρων και τις ποσότητες που διατέθηκαν (πώληση – διάθεση), την περιοχή δράσης της ομάδας. Επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η αγοραπωλησία των θηρευμένων ατόμων τηρούμενων των διαδικασιών που προβλέπονται.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η ομάδα κυνηγών μπορεί να επιχειρεί όλο το χρόνο. Κατά την διάρκεια της κυνηγητική περιόδου, τα προγράμματα δίωξης θα διενεργούνται εκτός των επιτρεπόμενων ημερών κυνηγίου, κατά την διάρκεια του ωραρίου θήρας, κυρίως σε γεωργικές και ημιορεινές περιοχές, όπου παρατηρούνται αγριόχοιροι και υβρίδια αυτών ή μη δεσποζόμενοι χοίροι.

Εφόσον η δραστηριότητα της ομάδας είναι σε περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία δασικού υπαλλήλου. Σε κάθε άλλη περίπτωση που δραστηριοποιείται μέσα σε Καταφύγια Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) και σε περιοχές απαγόρευσης θήρας ορισμένου χρόνου θα εποπτεύεται υποχρεωτικά από δασικό υπάλληλο ή από ιδιωτικό φύλακα θήρας της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: