Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για την εφαρμογή του Συστήματος «Διοίκηση μέσω Στόχων» για το έτος 2022
29 October 2021
Νέα Πρόσκληση του “Φιλόδημος ΙΙ” για τα ζώα συντροφιάς
29 October 2021

Δεινόσαυροι και “νεραϊδόσπιτα” στο Μαγεμένο Δάσος

Λιγότερο από δύο μήνες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και το Παυσίλυπο ετοιμάζεται να γίνει «Μαγεμένο Δάσος», για να υποδεχθεί, μαζί με ολόκληρη την πόλη, την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Όμως, το εν ισχύ, υγειονομικό πρόβλημα που «κρατάει τραβηγμένα τα οργανωτικά γκέμια», δεν επιτρέπει ανοίγματα, ενώ υπάρχουν ιδέες που προετοιμάζονται και θα είναι υλοποιήσιμες, αλλά μόνο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν, 40 μέρες περίπου από σήμερα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν τρεις σταθερές που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τις δούμε την εορταστική περίοδο.

Η πρώτη είναι το πάρκο δεινοσαύρων, η παρουσία του οποίου οριστικοποιήθηκε στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, την Τρίτη, όπως ήδη σας ενημέρωσε, με ρεπορτάζ, το KarditsaLive.Net.

Το επιπλέον στοιχείο που θα πρέπει να επισημανθεί σχετικά με τα εκθέματα, είναι η παρουσία της ανθρώπινης εξέλιξης, με τις σχετικές φιγούρες, που θα δώσει μία πιο ολοκληρωμένη διάσταση του θέματος. Και ταυτόχρονα θα εμπλουτίσει το θεματικό αντικείμενο για παιδιά και μεγάλους που θα το επισκεφθούν.

Το πάρκο δεινοσαύρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και μετά την επίσκεψη του επιχειρηματία που το διαχειρίζεται, για τον έλεγχο του χώρου, αναμένεται να αναπτυχθεί από την πλευρά που βρίσκεται το Ληξιαρχείο.

Η δεύτερη σταθερή είναι η παρουσία των νεραϊδόσπιτων και του σπιτιού του Αη Βασίλη. Αναφερόμαστε στα μικρά νεραϊδόσπιτα, αυτά που είχαν την μορφή χαμηλών toll. Μικρογραφίες ουσιαστικά, μη επισκέψιμες, αλλά στοιχείο του ντεκόρ. Οι ξύλινοι οικίσκοι που είχαμε τις δια ζώσης νεράιδες, δεν θα τοποθετηθούν, ή αν τοποθετηθούν δεν θα είναι επισκέψιμοι.

Το μόνο ξύλινο σπιτάκι που δεν θα λείπει σίγουρα από το Μαγεμένο Δάσος θα είναι του Αη Βασίλη. Γεγονός που μας είχε επισημανθεί και από τον Δήμο σε παλαιότερο ρεπορτάζ. Αυτό που θα εξαρτηθεί από τις υγειονομικές συνθήκες είναι το αν θα υπάρχει και «ζωντανός» Αη Βασίλης, για τις φωτογραφίες ή να θα χρησιμοποιηθεί κάποιο ομοίωμα ή απλά ένα σκηνικό για φωτογράφιση.

Η παρουσία του πάρκου των δεινοσαύρων αναμένεται να μετατοπίσει λίγο πιο δεξιά, όπως μπαίνουμε στο Παυσίλυπο, το «Νεραϊδοχώρι», προς την πλευρά του νέου Δημαρχείου.

Τέλος η τρίτη και ιδιαίτερα σημαντική σταθερά, είναι ο στολισμός και ο φωτισμός. Εκεί θα πέσει το μεγάλο βάρος, μαζί με άλλα σημεία της πόλης. Με στόχο όχι μόνο να δημιουργηθεί εντυπωσιακή εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά και για να καλυφθούν τα κενά αλλά και το «κόστος» που επιφέρουν τα περιοριστικά μέτρα.

Πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για όλα αυτά, με τις προετοιμασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη και τους Καρδιτσιώτες να αναμένουν το αποτέλεσμα, όπως και την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του πάρκου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: