Χρηματιστήριο: Χωρίς διάθεση για ρίσκο – «Κλειδώνουν» κέρδη οι επενδυτές
28 March 2024
Πωλούσε κροτίδες και βεγγαλικά μέσω social media
28 March 2024

ΔΕΥΑΚ: Ματαίωση διαγωνισμού προμήθειας που αφορά τον βιολογικό καθαρισμό

Σε ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια – εγκατάσταση και λειτουργική σύνδεση εξοπλισμού για την αναβάθμιση Ε.Ε.Λ. Καρδίτσας», προχώρησε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, εγκρίνοντας σχετική εισήγηση της επιτροπής του διαγωνισμού.

Όπως έχει καταγράψει σε ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, ο διαγωνισμός για την εν λόγω προμήθεια, προϋπολογισμού 1,829.785 ευρώ, διεξήχθη τον Αύγουστο του 2021 αλλά παρέμενε χωρίς ανάδοχο λόγω προσφυγών των εμπλεκομένων και καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία εκδίκαση έγινε τον Φεβρουάριο του 2023, στο εφετείο Λάρισας και μέχρι σήμερα, 13 μήνες μετά, δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

Τον Οκτώβριο του 2023, η ΔΕΥΑΚ υπέβαλλε προς δύο οικονομικούς φορείς αίτημα παράτασης ισχύος των εγγυητικών επιστολών και των οικονομικών προσφορών. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον ένα εξ αυτών και συγκεκριμένα τον «ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αλλά πλέον έληξαν εκ νέου.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην απόφαση η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δεν δύναται να εφαρμόσει τη διαδικασία αναπροσαρμογής της συμβατικής τιμής διότι η προμήθεια είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης που έχουν εγκριθεί δεν προβλέπουν την ανατίμηση των δαπανών της.

Με όλα τα παραπάνω ως δεδομένα το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, με ομόφωνη απόφαση ματαίωσε την διαγωνιστική διαδικασία και ταυτόχρονα αποφάσισε την επανάληψή της σύμφωνα με την επικαιροποιημένη διακήρυξη που ισχύει, με την τρέχουσα νομοθεσία. και με επικαιροποίηση του προϋπολογισμό της προμήθειας.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%BA-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: