Στα λευκά τα ορεινά της Καρδίτσας το πρωί του Σαββάτου (16/12) – Live Camera από το Μορφοβούνι
16 December 2023
Κακοκαιρία: Νέες συστάσεις από την πολιτική προστασία για θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
16 December 2023

«Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας»: Η απονομή

Μολονότι η γεωπολιτική αβεβαιότητα, η ενεργειακή κρίση και ο υψηλός πληθωρισμός παραμένουν βασικά «αγκάθια» και για 2024, η εγχωρία επιχειρηματική κοινότητα ενδυναμώνει την ευελιξία της στη διαχείριση κρίσεων και επενδύει στρατηγικά στην απρόσκοπτη υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων.

Οι προοπτικές, εξάλλου, της ελληνικής οικονομίας λειτουργούν υποστηρικτικά στην επίτευξη ακόμα υψηλότερων επιδόσεων στο εγχώριο επιχειρείν.

Όπως επισήμανε, ανοίγοντας την εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, «η ελληνική οικονομία, μετά από πολύχρονες θυσίες, βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης, ανάπτυξης και ισχυροποίησης», ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση, στον βαθμό που η χώρα «διατηρήσει τον βηματισμό της στον δρόμο της δημοσιονομικής σύνεσης και της οικονομικής υπευθυνότητας».

Επισημαίνοντας την ακλόνητη αφοσίωση του ΟΛΠ στην ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά ο κ. Παναγιώτης Τσώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ / COSCO, τόνισε ότι «την τελευταία διετία η ΟΛΠ Α.Ε. επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα και ρεκόρ επιδόσεων στην ιστορία λειτουργίας του λιμανιού, επιβεβαιώνοντας τον ορθό σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής της εταιρείας για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN, ανέφερε ότι «είναι κομβική και την επόμενη δεκαετία η αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα, αλλά και ευρωπαϊκά. Είναι θέμα βιωσιμότητας να ενισχύσουμε την παραγωγική βάση και να φτιάξουμε ένα μεγάλο ερευνητικό οικοσύστημα».

Τονίζοντας ότι «η βιωσιμότητα, η καινοτομία και ο ανθρώπινος παράγοντας κατευθύνουν τις πράξεις μας», ο Δημήτρης Μαλάμος, CEO της Πλαστικά Θράκης (Thrace Group), επισήμανε ότι «ο όμιλος επιδιώκει να παραμείνει σημαντικός παράγοντας στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Επισημαίνοντας ότι «είμαστε μονάδα κοινωνικής οικονομίας και εμείς το παιχνίδι το παίζουμε ομαδικά», ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ανέφερε ότι ετοιμάζεται νέα επένδυση το 2024. «Αυτή η δουλειά που πετύχαμε τα 42 χρόνια οφείλεται στους εργαζομένους μας. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει και η επόμενη γενιά».

Επικαλούμενος τα λόγια του Αλμπέρ Καμί «ότι η ζωή είναι το άθροισμα των προσωπικών μας επιλογών», ο Διευθύνων Σύμβουλος Affidea Ελλάδος Θεόδωρος Καρούτζος σημείωσε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην επιχειρηματική ζωή και πως η εταιρεία του έχει επιλέξει να επενδύει με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο Χάρης Σιγανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus International Hotels and Resort, αναφέρθηκε στην εξαγωγή της ελληνικής φιλοξενίας παγκοσμίως και δεσμεύτηκε για τη βελτίωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η SEAJETS, όπως ανέφερε ο Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής και υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας, με τον στόλο της εξυπηρετεί συνολικά 50 λιμάνια και περισσότερες από 400 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Μαντούδι Εύβοιας και Λαύριο, με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες και το Αιγαίο. «Όραμα και αποστολή της εταιρείας είναι η γενικότερη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, υλοποιώντας δράσεις ουσίας που υποστηρίζουν την κοινωνία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, και το περιβάλλον. H εταιρεία βρίσκεται πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των νησιωτών του Αιγαίου, ενώ συμβάλλει και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προώθηση του ελληνικού τουρισμού» κατέληξε.

Τα βραβεία, τιμώντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων, πέραν του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Γενικού Διευθυντή της Ναυτεμπορικής κ. Σπύρου Κτενά, έδωσαν:

– Η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου.
– Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων.
– Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος, Γιώτα Παπαρίδου.
– Ο Πρόεδρος της ΕΦΕΠΑΕ Πλάτων Μαρλαφέκας.
– Η Senior Public Relations Manager, της Huawei, Τόνια Πέτροβιτς.
– Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας.
– Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SPC Πέτρος Ιμιρζιάδης.
– Ο Αντιπρόεδρος Λειτουργιών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.
– Ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Γιάννης Αλούπης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: