Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε καταστήματα της Καρδίτσας
8 November 2021
Παναγία η Εικοσιφοίνισσα: Το παλαιότερο μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τη θλιβερή ιστορία
8 November 2021

Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς covid σε μία εβδομάδα στην Καρδίτσα

Μέσα σε μια εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων από COVID-19 στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όχι απλά αυξήθηκε αλλά διπλασιάστηκε, καθώς από 23 στη 1 Νοεμβρίου, φθάσαμε στους 45 στις 8 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι ήδη υπερκαλύφθηκαν οι διατιθέμενες 32 κλίνες και πλέον δόθηκε επιπλέον χώρος, για ανάρτηση νέων που θα χρησιμοποιηθούν από άτομα που χρήζουν νοσηλείας λόγω μόλυνσης από τον ιό, ενώ παράλληλα εξετάζονται και επιπλέον εναλλακτικές για να μην παρουσιαστεί έλλειψη διαθέσιμων κρεββατιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net, τμήμα των θαλάμων που χρησιμοποιούνταν για αναμονή αποτελεσμάτων από τα ύποπτα κρούσματα έχει μετατραπεί σε κλινική COVID-19 και εκεί νοσηλεύονται 17 άτομα, ενώ άλλα 28 βρίσκονται στην αρχική κλινική με τα 32 κρεβάτια.

Δεν αποκλείεται πάντως, εντός της ημέρας, να αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των νοσηλευομένων και ταυτόχρονα η πίεση προς το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ήδη, όπως σας έχει ενημερώσει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, επίκειται επαναλειτουργία της ΜΕΘ COVID-19, μέσα στο επόμενο διήμερο, ενώ το βράδυ της Κυριακής υπήρξε ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, που περιέγραφε, με μελανά χρώματα, την κατάσταση.

Αύξηση εβδομαδιαίων εμβολιασμών κατά 60%

Τα θετικά νέα έρχονται από το εμβολιαστικό μέτωπο, όπου παρατηρείται μία αυξημένη κινητικότητα, όπως είχε καταγράψει με ρεπορτάζ η ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Αυτό αποτυπώνεται πλέον και με αριθμούς, όπως παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου για τους εμβολιασμούς.

Πιο αναλυτικά, αυτή την εβδομάδα στο νομό Καρδίτσας έγιναν 2.233 εμβόλια, όταν την προηγούμενη είχαν γίνει 1.401. Σε ημερήσια αναλογία (για έξι μέρες, αφού την Κυριακή δεν υπάρχει εμβολιαστική δραστηριότητα) είχαμε 372 την ημέρα, έναντι 234. Ουσιαστικά έχουμε μία αύξηση εμβολιασμών της τάξεως του 60%.

Από τους 2.233 οι 833 ήταν αναμνηστικές δόσεις και οι 1.400 πρώτες και δεύτερες δόσεις. Οι αντίστοιχοι αριθμοί πριν από μία εβδομάδα ήταν 487 και 914 αντίστοιχα.

Συνολικά από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος, στο ξεκίνημα του 2021, στο νομό μας χρησιμοποιήθηκαν 126.225 εμβόλια. Από αυτά 65.475 αφορούν σε πρώτες δόσεις, 61.779 αφορούν σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και 3.822 είναι αναμνηστικές δόσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: