Ότι το Athens Vegan Burger έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο πρωτότυπα μπέργκερ της Αθήνας το γνωρίζαμε ήδη από την πρώτη μας επίσκεψη πέρσι το καλοκαίρι, μόλις ένα μήνα μετά το άνοιγμά του. Με την υπογραφή του πρώτου vegan σεφ της Ελλάδας, Νίκου Γαϊτάνου, το μενού περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, επιλογές που μετουσίωναν σε μπέργκερ πιάτα που έχουμε συνηθίσει σε άλλη μορφή, όπως το Gyros, με γύρο μανιταριών, vegan χειροποίητο τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και με ελληνική μίνι πίτα αντί για ψωμάκι, το Mac’n’Cheese με μπιφτέκι σόγιας με κοφτό μακαρονάκι σε σάλτσα τσένταρ με παριζάκι σόγιας, ντομάτα, σάλτσα BBQ και μαγιονέζα ή το Ramen με μπιφτέκι από jackfruit και ψωμάκι από ράμεν νουντλς, όλα με vegan υλικά που τα περισσότερα φτιάχνονται από την αρχή στην κουζίνα. Ότι θα έφερνε, όμως, την Κρήτη και την Σαντορίνη στο κέντρο της Αθήνας, με τον δικό του (vegan) τρόπο δεν το φανταζόμασταν.