Νίκη στην παράταση για τον Παναθηναϊκό με Αρμάνι Μιλάνο
9 December 2022
Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Γκρεμιστής και αιρετικός» ο νέος δίσκος του
9 December 2022

Δ.Σ. Σοφάδων: Εξηγήσεις Σκάρλου για την ανακληθείσα απόφαση πρόσληψης του Γενικού Γραμματέα

Η ανακληθείσα απόφαση του Δημάρχου Σοφάδων κ. Αθ. Σκάρλου για την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου -για την οποία σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net- αποτέλεσε ένα από τα θέματα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την αποψινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε την ειδική συνεδρίαση για την έγκριση των  οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2021.

Σχετική ερώτηση υπέβαλε προς τον Δήμαρχο ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Κατσής, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τους λόγους της ανάκλησης και τις τυχόν οικονομικές ή διοικητικές επιπτώσεις από την 9μηνη παραμονή του στη θέση και τις αποφάσεις που έχουν υπογραφεί από τον ίδιο, ενώ ζήτησε να διευκρινιστεί αν είχε εκδοθεί ΦΕΚ για την πρόσληψή του.

Απαντώντας ο κ. Σκάρλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της διαδικασίας πρόσληψης του Γεν. Γραμματέα τονίζοντας ότι έγινε γνωστοποίηση στις 21.2.2022 για την κάλυψη θέσης Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Σοφάδων, στην οποία ανταποκρίθηκε με την 1713/22.2.2022 αίτησή του ο κ. Δημ. Φραγκόπουλος, υπάλληλος με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου και Γενικός Δ/ντης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μουζακίου κατέθεσε τα δικαιολογητικά του και τελικά προσλήφθηκε με την με αριθμ,. 295/2022 απόφαση Δημάρχου και υπογράφηκε η με αριθμό 1947/1.3.2022 ειδική σύμβαση εργασίας και απεστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά για δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τον υπ’ αριθμ. 46720/14.3.2022 έγγραφό της προς το Δήμο Σοφάδων εξέφρασε αντιρρήσεις για την έγκριση και απέστειλε σχετικό ερώτημα προς το ΥΠΕΣ, -γιατί δεν μπορούσε και να την απορρίψει μια και το καθεστώς δεν ήταν ξεκάθαρο-, το οποίο απάντησε έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, στις 21/11/2022 ότι δεν μπορεί να εγκριθεί η πρόσληψη -με βάση μια παλαιότερη απόφαση του Εφετείου Πατρών σε παρόμοιο ζήτημα– καθώς ο κ. Φραγκόπουλος είναι δημόσιος υπάλληλος που υπηρετούσε σε Ν.Π.Ι.Δ. (Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Μουζακίου), φορέα που δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κατόπιν όλων αυτών, όπως ανέφερε ο κ. Σκάρλος, μόλις κοινοποιήθηκε η απάντηση του ΥΠΕΣ ανακάλεσε την απόφαση πρόσληψης – η οποία διευκρίνησε ότι δεν είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς είχε υποβληθεί το σχετικό ερώτημα στο ΥΠΕΣ και εκκρεμμούσε απάντησή του – και ενημέρωσε το Σώμα ότι θα υπάρξει επαναπροκήρυξη της θέσης. Η απόφαση όπως είπε θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή για να αποφασιστεί και τι θα γίνει και με τα χρήματα που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα ο κ. Φραγκόπουλος, αν θα πρέπει να πληρωθούν από το Δήμο ή από την Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μουζακίου, όπου όμως δεν παρείχε υπηρεσίες αυτό το διάστημα. Η όποια απόφαση θα σταλεί προς έλεγχο και έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Δήμος θα πράξει αναλόγως.

Αυτό πάντως που δεν απαντήθηκε επαρκώς -και δεν επανήλθε και ως ερώτημα -,είναι αν προκύπτουν και θέματα ακύρωσης αποφάσεων  που έχουν υπογραφή του Γενικού Γραμματέα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4-%CF%83-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: