Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T θα αγοράσει η Αυστρία από τη Γερμανία
13 September 2023
Τα τέσσερα αριστουργήματα του Γ. Λάνθιμου πριν το «Ροοr Things» (video)
13 September 2023

Εντοπίσθηκαν οι κοντινότερες στη Γη μαύρες τρύπες

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Monthly Notices of Royal Astronomy Society» ομάδα αστρονόμων αναφέρει ότι εντόπισε ευρήματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη μαύρων τρυπών κοντά στο αστρικό σμήνος των Υάδων που βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη Γη.
Σε περίπτωση που τα ευρήματα επιβεβαιωθούν αυτές οι μαύρες τρύπες θα είναι οι κοντινότερες (από αυτές που γνωρίζουμε) στη Γη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτές οι μαύρες τρύπες είτε βρίσκονται στο κέντρο αυτού του πυκνού αστρικού σμήνους είτε για κάποιο λόγο υποχρεώθηκαν σχετικά πρόσφατα να το εγκαταλείψουν και περιπλανώνται πλέον μόνες τους στο Διάστημα αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στο αστρικό σμήνος. Αυτές οι μαύρες τρύπες βρίσκονται περίπου δέκα φορές πιο κοντά από την μαύρη τρύπα που μέχρι σήμερα κατέχει τον τίτλο της πιο κοντινής στον πλανήτη μας.

Οι Υάδες ήταν στην μυθολογία Νύμφες που σχετίζονταν με την βροχή και έδωσαν το όνομα τους σε αυτό το ανοικτό αστρικό σμήνος που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 625 εκατ. χρόνια στον αστερισμό Ταύρου.

Ανοικτά σμήνη είναι μεγάλες ομάδες άστρων που πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν την ίδια στιγμή από το ίδιο τεράστιο νέφος αερίου και σκόνης. Για αυτό τον λόγο τα άστρα σε αυτά τα σμήνη μοιράζονται θεμελιώδη χαρακτηριστικά όπως χημικές συνθέσεις και ηλικίες.

Naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: