Εμπρησμός στο κτήριο της Περιφέρειας Μαγνησίας
20 July 2020
Οδηγίες του ΥΠΕΣ προς τους δήμους για τη διόρθωση τετραγωνικών ακινήτων
21 July 2020

Εξαπάτησε και έκλεψε ηλικιωμένη στον Βόλο παριστάνοντας τεχνικό της ΔΕΗ

Ένοχο για απάτη και κλοπή έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν Βολιώτη, που δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών, συνολική ποινή, με αναστολή.
Ο κατηγορούμενος, στις 12 Απριλίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, πήγε στο σπίτι μιας 82χρονης γυναίκας στις Αλυκές, προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και της είπε να αποσυνδέσει το ρεύμα, γιατί υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος.
Επίσης, ο άνδρας έβγαλε ένα χαρτονόμισμα των 50 € και της είπε αν έχει άλλα χρήματα στο σπίτι να του τα δώσει, γιατί υπήρχε κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά και να καούν.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την έπεισε να του δώσει 700 €, που ήταν η σύνταξή της, ενώ ο δράστης, μπήκε στο σπίτι για να ελέγξει υποτίθεται το ρεύμα και, εκτός από τα χρήματα, της έκλεψε το κινητό της τηλέφωνο, μια κασετίνα με δύο γυναικεία ρολόγια, τέσσερα χρυσά βραχιόλια και σκουλαρίκια, 14 χρυσές λίρες, τρεις χρυσούς σταυρούς και το πορτοφόλι της…
Αρχικά ο δράστης της απάτης ήταν άγνωστος, όμως η ηλικιωμένη είχε καταθέσει αργότερα στην Αστυνομία ότι τον γνώριζε, γιατί πήγαινε στη λαϊκή και πουλούσε προϊόντα, ταυτοποιήθηκε και χθες δικάστηκε ερήμην.
Στο Δικαστήριο δεν βρέθηκε ούτε και η ηλικιωμένη γυναίκα και για την απόφαση αναγνώστηκε η κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: