“Διαψεύδουμε τα περί δήθεν κλεισίματος του νησιού μας”
20 July 2020
Εξαπάτησε και έκλεψε ηλικιωμένη στον Βόλο παριστάνοντας τεχνικό της ΔΕΗ
21 July 2020

Εμπρησμός στο κτήριο της Περιφέρειας Μαγνησίας

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες σε ισόγειο γραφείο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία). Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο από την οδό Δημάρχου Γεωργιάδου, αφού έσπασαν με σκεπάρνι το τζάμι του γραφείου Πολιτικής Γης και έριξαν τρεις μολότοφ. Σε δευτερόλεπτα μεγάλο μέρος του κτιρίου τυλιγόταν στις φλόγες, όμως η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπρηστική επίθεση φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένη, καθώς έγινε από σημείο που ήταν τυφλό στις κάμερες. Η Αντιτρομοκρατική και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συλλέγουν στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 2:40 χθες τα ξημερώματα, οπότε το κέντρο της πόλης σείστηκε από τους εκκωφαντικούς θορύβους των μολότοφ. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι δράστες είχαν ήδη τραπεί σε φυγή με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να είχαν σταθμεύσει το όχημά τους στην πίσω πλευρά του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στην Αντωνοπούλου. Τρεπόμενοι σε φυγή το ΙΧ όχημά τους φέρεται να βρήκε στη νησίδα στην Αναλήψεως και σε δέντρο πριν γίνουν καπνός.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που προχώρησαν άμεσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πριν λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οταν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο γύρω στις 3:20 είχε γίνει πλήρης κατάσβεση, ενώ αστυνομικοί άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τόπο εντοπίστηκε και συλλέχθηκε το σκεπάρνι που χρησιμοποιήθηκε για το σπάσιμο της τζαμαρίας, καθώς και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την εμπρηστική επίθεση. Μάλιστα, η μία μολότοφ ήταν άθικτη και συλλέχθηκε πάνω από γραφείο. Σε περαιτέρω συλλογή στοιχείων προχώρησαν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Η πυρκαγιά άφησε πίσω της καταστροφή στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, η οποία δεν λειτούργησε χθες. Ο χώρος μέχρι και χθες το μεσημέρι συνέχιζε να μυρίζει έντονα καπνό. Το γραφείο – στόχος των εμπρηστών καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ο διάδρομος που οδηγεί σε αυτό ρυπάνθηκε και μεγάλο μέρος του αρχειακού υλικού μετατράπηκε σε παρανάλωμα του πυρός.

Καταστράφηκαν ολοσχερώς το γραφείο και το αρχειακό υλικό από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης από τους αναδασμούς και τα κτηματολόγια σχεδόν όλης της περιοχής της Νέας Αγχιάλου.

«Ας καταλάβουν κάποιοι ότι προκαλώντας ζημιά σε δημόσια κτίρια προκαλούν ζημιά στον εαυτό τους, στους πολίτες, τους συγγενείς τους και τους Ελληνες που θα πληρώσουν για όλο αυτό. Η δημόσια περιουσία δεν ανήκει ούτε στην Κολυνδρίνη, ούτε στον εκάστοτε περιφερειάρχη, αλλά σε εμάς όλους μας», δήλωσε χθες η κ. Κολυνδρίνη και εκτίμησε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν σύντομα και θα συλληφθούν. «Θα δούμε τον λόγο τον οποίο θεωρούν οι ίδιοι ότι υπάρχει για την επίθεση, γιατί λόγος για κάτι τόσο ασυνείδητο δεν υπάρχει και τι μήνυμα ήθελαν να περάσουν».

Η εμπρηστική επίθεση φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένη. Το συγκεκριμένο γραφείο είναι κάπως «τυφλό», δεν το καλύπτουν καλά οι κάμερες. Η αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι στόχος ήταν να καεί το κτίριο. «Γι’ αυτό επέλεξαν τη συγκεκριμένη ώρα που είναι όλα νεκρά με την ελπίδα ότι θα καθυστερούσε η Πυροσβεστική. Ηξεραν ενδεχομένως ότι πίσω από το συγκεκριμένο γραφείο υπήρχαν πολλά μηχανήματα της πληροφορικής που ευτυχώς δεν επηρεάστηκαν. Στόχευσαν στο συγκεκριμένο γραφείο για να επιτύχουν καταστροφή», πρόσθεσε.

Επιδιόρθωση των ζημιών

Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ξεκίνησε ήδη η επιδιόρθωση των ζημιών από την πυρκαγιά με συνεργεία καθαρισμού. Παράλληλα ανατέθηκε σε ανάδοχο να απομακρύνει όλο τα φθαρμένα υλικά και να προχωρήσει στην αποκατάσταση δηλαδή τις επισκευές που χρειάζονται και τον ελαιοχρωματισμό της πτέρυγας.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή. Χθες η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν λειτούργησε για λόγους προστασίας της υγείας του προσωπικού.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: