Το Σίδνεϊ έγινε γαλανόλευκο, για το διήμερο Greek Fest – Ασλανίδου και «Ποντοξενιτέας» έδωσαν και ποντιακό τόνο
28 February 2024
Ποιος σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε
28 February 2024

Επαναδημοπρατήθηκε η παλιά ηλεκτρική – Πολυχώρο πολιτισμού στο παλιό εκτροφείο επιβητόρων οραματίζεται η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

Για επαναδημοπράτηση του έργου της παλιάς ηλεκτρικής, από την περιφέρεια, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης, στο πλαίσιο ερώτησης που κατατέθηκε στην ειδική συνεδρίαση για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής από τον κ. Ξυλομένο.

Όπως είπε υπήρξαν δύο οικονομικοί φορείς που συμμετείχαν και τώρα η διαδικασία βρίσκεται στον έλεγχο των δικαιολογητικών και των προσφορών.

Νωρίτερα ο κ. Τσιάκος, είχε γνωστοποιήσει ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για παραχώρηση των εγκαταστάσεων του παλιού σταθμού επιβητόρων (δεξιά μετά τις γραμμές όπως πάμε για το νοσοκομείο) από το Υπουργείο Ανάπτυξης στον Δήμο, με στόχο να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού.

Πιο αναλυτικά για εικόνα εγκατάλειψης στο εμβληματικό κτίριο της παλιάς ηλεκτρικής, μίλησε στο ξεκίνημα της ερώτησής του ο κ. Ξυλομένος Αναφέρθηκε στο ιστορικό με τη δωρεά της μελέτης, μίλησε για ολιγωρία της περιφέρειας που το ανέλαβε και την απένταξη από το Π.Δ.Ε. και την τελική δημοπράτηση, μετά από μία εξαετία, με τον διαγωνισμό να αποβαίνει άγονος. Ζήτησε δε να πληροφορηθεί για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής προς την Περιφέρεια για την ολοκλήρωσή του και επιπλέον ποιος είναι ο σχεδιασμός και οι μελλοντικές προτάσεις για τον πολιτισμό στο Δήμο Καρδίτσας.

Απαντώντας ο κ. Τσιάκος είπε ότι παλιά ηλεκτρική δημοπρατήθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας και πως ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άγονος διότι η μελέτη εφαρμογής ήταν απαγορευτική. Παρόλα αυτά, συνέχισε και θεωρώντας το έργο ορόσημο για την περιοχή, στην επόμενη συνάντηση με τον κ. Κουρέτα, το πρώτο θέμα που θα θέσουμε είναι να ενημερωθούμε όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα και το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να ολοκληρωθεί το έργο.

Σε ότι αφορά στον πολιτισμό, στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής είναι να πάρει ο Δήμος τον παλιό σταθμό επιβητόρων, όπου θα επιχειρηθεί να γίνει ένας πολυχώρος πολιτισμού. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, συνέχισε, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να μας παραχωρηθεί και αν τα καταφέρουμε θα δώσει πολλά πράγματα στον πολιτισμό της περιοχής μας. Ο φάκελος έχει σταλεί πλήρης στο υπουργείο και θα υπάρξει διαβούλευση με φορείς για το πώς θα το εκμεταλλευθούμε. Αυτά δεν θα γίνουν άμεσα αλλά υπάρχει ο προγραμματισμός.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8C-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B7%CF%84%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: