AEGEAN: Κανονικά οι πτήσεις αύριο 28/2
28 February 2024
Επαναδημοπρατήθηκε η παλιά ηλεκτρική – Πολυχώρο πολιτισμού στο παλιό εκτροφείο επιβητόρων οραματίζεται η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας
28 February 2024

Το Σίδνεϊ έγινε γαλανόλευκο, για το διήμερο Greek Fest – Ασλανίδου και «Ποντοξενιτέας» έδωσαν και ποντιακό τόνο

Με φόντο τους ουρανοξύστες που υψώνονται στο λιμάνι Ντάρλινγκ στο Σίδνεϊ, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης της Νέας Νότιας Ουαλίας, τα χέρια υψώθηκαν στο ρυθμό που έδωσαν η ποντιακή λύρα και το νταούλι. Λίγο μετά, στη σκηνή ανέβηκε η Μελίνα Ασλανίδου, όχι μόνο για να συνοδεύσει το χορευτικό συγκρότημα του «Ποντοξενιτέα», αλλά και για να κλείσει το διήμερο Greek Fest.

Για ένα σαββατοκύριακο, το περασμένο, το καλοκαιρινό Σίδνεϊ πήρε το χρώμα γαλανόλευκο – το ελληνικό φεστιβάλ που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια έχει αναδειχθεί σε θεσμό. Η φήμη που το συνοδεύει είναι ότι πρόκειται για ένα από τα κορυφαία πολυπολιτισμικά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι παραδοσιακοί χοροί που παρουσιάστηκαν δεν ήταν μόνο από τον Πόντο, αλλά και από άλλες περιοχές. Τα συγκροτήματα συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον, όπως και οι πολυάριθμοι πάγκοι, οι διαγωνισμοί και οι δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν ώστε να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ελληνικής διασκέδασης στο κοινό.

Διαβάστε περισσότερα

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: