Χαμηλή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων από το επιχειρείν
23 March 2023
Ουκρανία: Αυξήθηκαν σε 14 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
23 March 2023

Εργασίες εξωραϊσμού του προαυλίου και κατασκευής νέων τουαλετών στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (+Φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες εργασίες στον προαύλιο του Ιερού Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης σε μια προσπάθεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου και της Ιεράς Μητρόπολης να εξωραϊστεί ο χώρος, αλλά και να αντιμετωπιστούν κάποια λειτουργικά ζητήματα.

Η σημαντικότερη παρέμβαση που αφορά τόσο την λειτουργική, όσο και την αισθητική αναβάθμιση του ευρύτερου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού είναι η κατασκευή νέων τουαλετών πίσω από την εκκλησία, προς την πλευρά του Παυσιλύπου. Στο σημείο προϋπήρχε κτίσμα με τουαλέτες, το οποίο θύμιζε περισσότερο αποθήκη και είχε περιέλθει σε άσχημη κατάσταση και σχεδόν σε αχρησία.

.Στην θέση του κατασκευάζεται ένα νέο κτίσμα, καλαίσθητο και λειτουργικό, το οποίο μάλιστα επενδύεται με πέτρα, ενώ θα τοποθετηθεί και κεραμοσκεπή, ώστε πέρα από σύγχρονο και απολύτως λειτουργικό να εναρμονίζεται αισθητικά με τον Ιερό Ναό.

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο κατασκευάζονται καλαίσθητα πέτρινα υπερυψωμένα παρτέρια, στα οποία θα γίνουν φυτεύσεις, ενώ γίνονται και παρεμβάσεις σε σημεία της πλακόστρωσης που έχουν υποστεί φθορές, καθώς και σε σημείο του περίβολου στην κεντρική είσοδο όπου είχε υποστεί ζημιά από πρόσκρουση οχήματος στην παρακείμενη στάση του αστικού ΚΤΕΛ.

.Τέλος, θα γίνει και κάποια παρέμβαση στο χώρο των ταφικών μνημείων των Μακαριστών Μητροπολιτών .

Σε επικοινωνία μας με τον Πρωτοσύγκελο και Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο χαρακτήρισε επιβεβλημένες τις παρεμβάσεις εκτιμώντας ότι θα αναβαθμίσουν αισθητικά τον προαύλιο χώρο αλλά θα επιλύσουν κι ένα σημαντικό πρόβλημα, όπως ήταν η έλλειψη ενός αξιοπρεπούς χώρου υγιεινής.

.Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο με απόφαση που έλαβε πριν από 2 περίπου χρόνια το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Πολιτισμού που ενέκρινε το σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Ιερά Μητρόπολη λαμβάνοντας υπόψιν την αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική και ιστορική σημασία του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1889, ολοκληρώθηκε, μετά από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις γύρω στα 1910 και πήρε τη σημερινή  όψη του μετά το 1924, επί Μητροπολιτείας Ιεζεκιήλ.

Κωστής Κριτσιάνης

.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9-%CE%BD-%CE%B1%CE%B3-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: