Τέσσερις γέφυρες αποκαθιστά σε περιοχές του Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας
15 April 2023
Χίος: Ρουκετοπόλεμος σε απευθείας μετάδοση στις ΗΠΑ
15 April 2023

Ευχές Πάσχα από τους αιρετούς στη Βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση



Μήνυμα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κ. Τσιάρα

.Παντού στον κόσμο, γιορτάζουμε το Πάσχα, αναβιώνοντας τα Πάθη του Θεανθρώπου, βιώνοντας το πένθος από τη Σταύρωσή Του και καρτερώντας το Φώς της Ανάστασης.

Αυτό το μεγάλο πένθος για την Ορθοδοξία, οι Έλληνες το βιώνουμε φέτος ακόμα πιο βαρύ, μετά την τραγωδία των Τεμπών, που βαραίνει ακόμα περισσότερο τον Σταυρό που κουβαλάμε ως κοινωνία.

Τα Πάθη όμως, ακολουθεί πάντα η Λύτρωση. Η Ανάσταση που φωτίζει ακόμα περισσότερο τις ψυχές μας με το φως της αισιοδοξίας.

Γι’ αυτό οι φετινές γιορτές, πρέπει να μας βρουν ξανά ενωμένους.
Ενωμένοι, άλλωστε, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις εθνικές προκλήσεις που προηγήθηκαν. Και ενωμένοι, και πάλι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ξανά μπροστά.

Σταθερά και τολμηρά, για όσα έχει ανάγκη ο τόπος μας και η κοινωνία μας.

Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, το φετινό Πάσχα με την ελπίδα που δικαιούμαστε, ως πολίτες και ως Έθνος.

Με ταπεινότητα και αλληλεγγύη, όπως μας υπαγορεύει η θρησκευτική και η κοινωνική μας συνείδηση.

Και, πρωτίστως, με αισιοδοξία. Με αυτοπεποίθηση για όσα μπορεί να πετύχει η πατρίδα μας!

Εύχομαι ολόψυχα υγεία, δύναμη και προκοπή για την κάθε μία και τον κάθε έναν ξεχωριστά.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!

Κώστας Τσιάρας

Υπουργός Δικαιοσύνης

Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας


Μήνυμα Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού

.

Μπροστά  στις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας και της κοινωνικής  κρίσης που βιώνουμε ,  το Αναστάσιμο μήνυμα αποκτά περισσότερο από ποτέ χαρακτήρα αγώνα για σταθερότητα και ενότητα, συμβολίζοντας το θρίαμβο της ελπίδας επί της απελπισίας.

Ας υπερβούμε μικρότητες, αντιπαλότητες, μίση και ας κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας, για να αναστηθεί κάθε καλό που έχουμε μέσα μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που έχουμε όλοι ανάγκη με λογική, αλήθεια, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Τις θερμότερες ευχές μου για Καλή Ανάσταση και ένα Πάσχα γεμάτο Υγεία κι Αγάπη.

Χρόνια πολλά !!!!

Γιώργος Κωτσός

Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας


.Μήνυμα του Σπ. Λάππα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. νομού Καρδίτσας

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Θερμές ευχές, να κυριεύσει τις καρδιές μας το ακατανίκητο ΦΩΣ της Ελλάδας που τραγούδησαν ο Ελύτης, ο Σεφέρης και άλλοι μεγάλοι ποιητές μας. Το ΦΩΣ που αγκαλιάζει την Ελλάδα να φέρει Ανάσταση Ανθρώπων και Συνειδήσεων, η Επανάσταση της Φύσης να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή με υγεία κι αισιοδοξία, με ελπίδα κι ευημερία. Η έκρηξη των λουλουδιών να γεμίσει χρώμα τις ζωές μας, που είναι σκοτεινιασμένες από την αδικία και τις αβυσσαλέες ανισότητες .

Να κερδίσουμε τις ζωές μας και να βγούμε νικητές και δυνατοί, να μη λησμονούμε τα λόγια του Ρίτσου: «Ακου τα σήμαντρα/των εξοχικών εκκλησιών./Φτάνουν από πολύ μακριά/από πολύ βαθιά./Απ’ τα χείλη των παιδιών/απ’ την άγνοια των χελιδονιών/απ’ τις άσπρες αυλές της Κυριακής/απ’ τ’ αγιοκλήματα και τους περιστεριώνες/των ταπεινών σπιτιών».

Το Πάσχα των Ελλήνων, το αιώνιο Πάσχα, η Άνοιξη, η Νεότητα του χρόνου, η επανάσταση φύσης και λουλουδιών μας περιέχει καταλυτικά. Ας το ζήσουμε με κατάνυξη.

Σπύρος Λάππας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καρδίτσας


Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου

.

Μετά τον Γολγοθά και τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Όλοι μας υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να ανέβουμε τον δικό μας μικρό ή μεγάλο Γολγοθά. Όμως κάθε φορά συμβαίνει το ίδιο: Η ζωή επικρατεί. Γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας. Γιορτάζουμε την κυριαρχία της ζωής επί του θανάτου, του φωτός στο σκοτάδι, του καλού στο κακό.

Το φετινό Πάσχα είναι πιο φωτεινό, πιο αισιόδοξο. Είναι πιο φωτεινό γιατί βγήκαμε από την πανδημία που τόσο επηρέασε τις ζωές μας. Φυσικά ακόμη και έτσι υπάρχουν τόσα προβλήματα γύρω μας που μας κάνουν να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να τα ξεπεράσουμε. Αυτές τις Άγιες ημέρες όλοι μας ας βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη. Ας φροντίσουμε για τους ανθρώπους που είναι μόνοι τους, για τους ανθρώπους που αυτές τις ημέρες χρειάζονται περισσότερο τη στήριξη μας.  Εξάλλου το μήνυμα της θυσίας του Θεανθρώπου είναι μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Εύχομαι σε όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία! 

Βασίλης Τσιάκος

Δήμαρχος Καρδίτσας


Μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου Θ. Στάθη

.

Πάσχα, των Ελλήνων Πάσχα!

Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης έφτασε και όλοι προσμένουμε με βαθιά θρησκευτική κατάνυξη την Ανάσταση.
Η Ορθοδοξία τη Μεγάλη Εβδομάδα, βίωσε, πένθησε, τα Πάθη του Κυρίου, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι «πληγές» από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είναι ακόμη «ανοιχτές» στην Ελληνική ψυχή.

Η χώρα, προσπαθεί να συνέλθει από το συγκλονιστικό, πρωτοφανές γεγονός, που τάραξε συθέμελα ολόκληρη την κοινωνία μας. Κι εμείς, τα ζωντανά κύτταρά της, πρέπει να τη βοηθήσουμε να τα καταφέρει.

Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την τραγική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου… Λες και ο χρόνος σταμάτησε στη φονική σύγκρουση των τρένων.

Τα «γιατί;» είναι τόσα πολλά, που μοιάζουν με φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Όμως, η πατρίδα πρέπει να αντέξει και να παλέψει για να βρει γρήγορα απάνεμο λιμάνι.

Και θα το πετύχει, είμαι βέβαιος!

Η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της πρωτίστως απέναντι στα αθώα θύματα και στις οικογένειές τους, απέναντι στο λαό της, ο οποίος έχει σπάνια προτερήματα και μεγάλες δυνατότητες για να πραγματώσει επιτέλους το «άλμα πέρα απ’ τη φθορά» όπως προτρέπει και ο μεγάλος ποιητή μας Οδ. Ελύτης.

Μετά τα Πάθη πάντα έρχεται η Ανάσταση. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ μας ως Έθνος, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Είθε, το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Κυρίου, να γεμίσει τις καρδιές των Ελλήνων με αγάπη και πίστη στις δυνάμεις τους και να χαράξουμε γρήγορα όλοι μαζί, μια νέα «φωτεινή» πορεία για το μέλλον του τόπου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ!!!

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ


Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου

.

Κάθε αναστάσιμο μήνυμα είναι μια ελπίδα. Ένα πέρασμα από το σκοτάδι στο φως. Ένα μήνυμα που αναστηλώνει τις προσδοκίες μας ώστε να υπερβούμε τις προσωπικές και κοινωνικές προκλήσεις και να κοιτάξουμε μπροστά με οδηγό την ελπίδα.

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, αποτελεί για όλους μας ανεξάντλητη πηγή δύναμης. Για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Άλλωστε με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται σήμερα να υπερβούμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε κάτι νέο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

Ας σταθούμε λοιπόν όρθιοι, δυνατοί και ενωμένοι.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή και μεθοδικότητα επιδιώκοντας να συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δίνουν ελπίδα την κοινωνία.

Με σταθερά και στοχευμένα βήματα θα συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία, τους κοινούς μας αγώνες, συνδιαμορφώνοντας το αύριο που μας αξίζει.

Στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου σε όλους σας και σε καθέναν χωριστά, με την ελπίδα το Αναστάσιμο Φως να αποτελέσει φάρο πίστης και αισιοδοξίας.

Ας γιορτάσουμε αυτές τις μέρες συλλογιζόμενοι ότι συμβάλλουμε κι εμείς στη νίκη της ζωής!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους με Υγεία, Πίστη, Ταπεινότητα κι Αγάπη.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων

Θάνος Σκάρλος


Μήνυμα του Δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου

.Συνδημότισσες και συνδημότες,

Το Πάσχα είναι γιορτή αλληλεγγύης και ελπίδας. Η Ανάσταση του Θεανθρώπου έρχεται να μας γεμίσει με αισιοδοξία. Το Πάσχα ανακαλύπτουμε ξανά το φως μέσα στο σκοτάδι. Φως ανθρωπιάς, ασφάλειας, υπευθυνότητας και δημιουργίας.

Η γιορτή του Πάσχα είναι η γιορτή που μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φωνάξουμε ότι πάνω απ’ όλα είναι ο Άνθρωπος. Ο Άνθρωπος που αγωνίζεται, ελπίζει, προσδοκά και βγαίνει πάντα νικητής.

Η Ανάσταση του Χριστού για την ανθρωπότητα είναι βίωμα και επιλογή. Επιλέγουμε την ειρήνη, την πίστη στις αξίες και στις δυνάμεις μας, την κοινωνική συνοχή για ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά, ώστε ο Δήμος Παλαμά να ανοίξει περαιτέρω τους ορίζοντές του και να γίνει μια περιοχή που να αξίζει κανείς να ζει και να δραστηριοποιείται.

Το Άγιο φως της Αναστάσεως εύχομαι να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική ευημερία. Με υγεία και δύναμη ας πορευτούμε για ένα καλύτερο και δημιουργικότερο μέλλον!

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους σας Χρόνια Πολλά, φωτεινά και ευλογημένα!!

Καλή Ανάσταση! Ευτυχισμένη και χαρούμενη Λαμπρή!

Γεώργιος Η. Σακελλαρίου
Δήμαρχος Παλαμά


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωστή Νούσιου

.

Το ελληνικό Πάσχα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στις άλλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Η κατάνυξη, η συμμετοχή στο Θείο Δράμα της Μεγάλης Εβδομάδας και τέλος η Ανάσταση του Ιησού Χριστού αναδεικνύονται σε κορυφαίες στιγμές της Χριστιανοσύνης.

Η πολυσήμαντη διάσταση αυτού του γεγονότος συμπυκνώνεται στο Θαύμα των Θαυμάτων, που ουσιαστικά είναι η μετάβαση από τον πόνο και την οδύνη στην ελπίδα και την τελική νίκη του Θανάτου επί της Ζωής.

Αυτό το Πάσχα, ας γιορτάσουμε με οδηγό την Αγάπη, τη Συμφιλίωση, την Συγχώρεση και ας απλώσουμε το χέρι στο συνάνθρωπο που ίσως ‘’ σηκώνει’’ ένα δικό του άγνωστο Σταυρό.

Ας πάρουμε δύναμη από το ανέσπερο Φως της Ανάστασης, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Ας γεμίσουμε την ψυχή μας με τα μηνύματα της Ορθοδοξίας και της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου, και ας γίνουν αυτά φωτεινός οδηγός της σκέψης μας.

Εύχομαι ολόψυχα το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να αναπτερώσει τις ελπίδες μας και να χαρίζει σε όλους μας υγεία, δύναμη και αισιοδοξία, ώστε να υπερβούμε τα εμπόδια της καθημερινότητας και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τους στόχους μας.

Χρόνια Πολλά!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!

Κωστής Νούσιος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας


.Mήνυμα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημητρίου Δημ. Αναγνωστόπουλου

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου και το Άγιο Φως μας δίνουν δύναμη και μας οδηγούν στο δρόμος της ελπίδας και της ελευθερίας.

Το φετινό Πάσχα ας γίνει το πέρασμα από τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, στη λύτρωση και τη χαρά της ζωής.

Ας αναλογιστούμε όλοι τις μέρες τούτες μια κοινωνία με περισσότερη ανθρωπιά, αλληλεγγύη και πίστη στους ανθρώπους ώστε να παλέψουμε με δύναμη περισσή για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας.

Εύχομαι ολόψυχα το Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα τη ζωή μας. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, αισιοδοξία και πίστη.

Δημήτριος Αναγνωστόπουλος
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: