Αλμέιδα: Όποιος θέλει να παίξει στο C.L. δεν μπορεί να κάνει τέτοια λάθη
31 August 2023
Πανσέληνος: Εγκαίνια του έργου αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Πλευρώνας
31 August 2023

ΗΠΑ: Σαρωτικό το πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια – 2 νεκροί, μεγάλες καταστροφές (βίντεο, φωτογραφίες)

Δύο νεκρούς έχει αφήσει μέχρι στιγμής πίσω του ο τυφώνας Ιντάλια που σάρωσε τις ΗΠΑ: Ένας 40χρονος στην κομητεία Πάσκο και ένας 59χρονος στην Αλατσούα,  έπεσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε δέντρα και σκοτώθηκαν.

Στα παράλια της δυτικής Φλόριντας, οι δρόμοι θύμιζαν ποτάμια. Στο Σίνταρ Κι τα κύματα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα. Πλημμύρες αναφέρθηκαν επίσης στο Κλίαργουοτερ, στην Τάμπα και σε άλλες περιοχές, όπου όσοι κάτοικοι είχαν απομείνει αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο διασχίζοντας τα νερά.

REUTERS/Cheney Orr
REUTERS/Cheney Orr

Περισσότερα από 330.000 νοικοκυριά στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα ήταν χωρίς ρεύμα νωρίς την Πέμπτη, σύμφωνα με το PowerOutage.us, το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές ρεύματος σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

REUTERS/Cheney Orr
REUTERS/Adrees Latif
REUTERS/Cheney Orr

Ο τυφώνας διέσχιζε τη Νότια Καρολίνα τη νύχτα της Πέμπτης, προκαλώντας έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες σε δρόμους και θέτοντας σε κίνδυνο τις παράκτιες κοινότητες με τη διπλή απειλή της καταιγίδας και της παλίρροιας.

Ακόμη και μετά την υποβάθμιση σε τροπική καταιγίδα, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι, η Ιντάλια θα μπορούσε να φέρει ισχυρούς ανέμους και να ενισχύσει τις αναμενόμενες υψηλότερες από τις συνηθισμένες υψηλές παλίρροιες λόγω της «υπερσελήνης» του Αυγούστου.

Η τροπική καταιγίδα αναμενόταν να κινηθεί στα ανοικτά των ακτών της Καρολίνας το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη

NASA: Βίντεο με το πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: