Δευτέρα (21/11): 35 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 6 στον Παλαμά και 1 στους Σοφάδες
22 November 2022
Μουζάκι και λίμνη Πλαστήρα: Μετά τις Ferrari σειρά παίρνουν οι Porsche!
22 November 2022

Η έλευση αναπληρωτών δεν κάλυψε τα κενά παράλληλης στήριξης στα σχολεία του ν. Καρδίτσας

Η έλευση αναπληρωτών, την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, δεν έκλεισε τα κενά σε εκπαιδευτικούς που καλύπτουν τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη, σε σχολεία του νομού Καρδίτσας.

Αντίθετα θα έλεγε κανείς, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο, ότι διευρύνθηκαν!

Πριν όμως περάσουμε στις αιτίες αυτού του φαινομένου θα πρέπει να δώσουμε τους  αριθμούς όπως τα μετέφερε στο KarditsaLive.Net, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκόλτσος.  

Αναλυτικότερα όπως τόνισε ο κ. Γκόλτσος για τα τμήματα ένταξης ζητήθηκαν 19 εκπαιδευτικοί και ήρθαν 8. Για την παράλληλη στήριξη ζητήθηκαν 32 δάσκαλοι και 9 νηπιαγωγοί και ήρθαν 8 και 2 αντίστοιχα. Για ειδικό βοηθητικό προσωπικό ζητήθηκαν 5 άτομα και ήρθαν 4, ενώ ζητήθηκαν και 5 νοσηλευτές και ήρθαν 3.

Τα μεγάλα κενά, όπως γίνεται αντιληπτό εντοπίζονται στην παράλληλη στήριξη καθώς υπάρχουν 31 κενές θέσεις. Στα τμήματα ένταξης επίσης υπάρχουν κενά(11), αλλά όπως μας είπε ο κ. Γκόλτσος έχει γίνει προγραμματισμός και θα καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Ανάλογη προσπάθεια θα γίνει και για την παράλληλη στήριξη, σημείωσε, υποσχόμενος πως θα γίνει ότι είναι δυνατόν για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αντίθετα στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό και στους νοσηλευτές, παρότι και εδώ υπάρχουν κενά, η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη.

Επί της ουσίας τα κενά σήμερα σε εκπαιδευτικό προσωπικό ανέρχονται σε  42, όταν μετά την έλευση της πρώτης “φουρνιάς” αναπληρωτών ήταν 17. Είχε διαπιστωθεί ανάγκη για 53 θέσεις και είχαν έρθει 36 άτομα. Τώρα, παρότι ήρθαν 18 άτομα, τα κενά είναι πολύ περισσότερα.

Αυτό οφείλεται όπως είπε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα τόσο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Γκόλτσος, όσο και  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών κ. Κουτής, στο γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που κρίνεται από την ειδική επιτροπή ότι εμπίπτουν στην κατηγορία εκείνων που απαιτείται παράλληλη στήριξη. Η διαδικασία του ελέγχου  είναι εξελισσόμενη και δεν μπορεί να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Τώρα πάντως είμαστε κοντά στον τελικό αριθμό.

Παράλληλα προκύπτουν και κάποια επιπλέον κενά λόγω ειδικών αδειών εκπαιδευτικών που καλύπτουν θέσεις ή λόγω υπηρεσιακών εξελίξεων.

Σε κάθε περίπτωση τα κενά είναι σημαντικά και θα χρειασθεί υπερπροσπάθεια για να μην φανούν, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B7-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: