Φεύγει από την Μπαρτσελόνα ο Τσάβι
28 January 2024
Ουκρανία: Ρωσικά πλήματα με drones και πυραύλους σε κρίσιμης σημασίας υποδομές
28 January 2024

Η Ελληνίδα CEO που ετοιμάζει την επόμενη μετάταξη στο Xρηματιστήριο

Συμπληρώνοντας αισίως 18 χρόνια στην ίδια εταιρεία, η Διονυσία Καρατζά είναι έτοιμη για την επόμενη πρόκληση της καριέρας της, καθώς καλείται να οδηγήσει τη Real Consulting στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εδώ και λίγες ώρες, η ίδια αποτελεί τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά, έχοντας ως βασική πρόκληση την αλλαγή… πίστας και την είσοδο στους «μεγάλους» της αγοράς.

Με κεφαλαιοποίηση 60 εκατ. ευρώ, η Real Consulting βρίσκεται μία «ανάσα» από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών (2,91 ευρώ), πιστοποιώντας την ανοδική της πορείας και καλλιεργώντας προσδοκίες για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Από τις 6 Αυγούστου του 2021, όταν και εισήχθη στην ΕΝ.Α., ο τίτλος της εταιρείας καταγράφει σωρευτική άνοδο της τάξης του 40%, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος έτους η μεταβολή αγγίζει το 5%.

Στο μεταξύ, ο μέσος τζίρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων είναι ήδη διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2023 (από 35.884 ευρώ σε 60.828 ευρώ ημερησίως), σε ακόμη μία ένδειξη του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος εν όψει της επικείμενης μετάταξης, η οποία εκτός απροόπτου θα λάβει χώρα εντός του 2024 –το αργότερο στις αρχές του 2025.

Η Real Consulting, μ’ αυτόν τον τρόπο, αναμένεται να καταστεί ακόμη μία περίπτωση τεχνολογικής εταιρείας, η οποία έπειτα από ένα προπαρασκευαστικό «πέρασμα» στην ΕΝ.Α. θα διαβεί τις πύλες της Κύριας Αγοράς, ακολουθώντας τον δρόμο τόσο των Epsilon και Entersoft, όσο και της Performance Technologies, η οποία μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα «τσεκάρει» το εισιτήριο της μετάταξης.

Η κ. Καρατζά, η οποία εργάζεται από το 2006 στην εταιρεία (τα προηγούμενα δύο χρόνια εκτελούσε χρέη Γενικής Διευθύντριας), θεωρείται από τους μετόχους ως το κατάλληλο πρόσωπο για να φέρει εις πέρας την πολυπόθητη «αναβάθμιση» στην Κύρια Αγορά. Στο πλευρό της, φυσικά, θα έχει και τον μέχρι πρότινος CEO, Διονύση Αθανασάκο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Η Real Consulting, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και των επιχειρηματικών λογισμικών, ανήκει σε ποσοστό 64% στην OneDealer του Νίκου Βαρδινογιάννη και σε ποσοστό 7,5% στην Ambrosia Capital.

Πέρυσι, η εταιρεία «μοίρασε» μέρισμα 0,03 ευρώ, με τη μερισματική απόδοση να κυμαίνεται άνω του 1% και τον δείκτη P/E να βρίσκεται στο 22x. Στο α’ εξάμηνο του 2023, η Real Consuling εμφάνισε αύξηση του τζίρου κατά 20%, με τα κέρδη EBITDA να διευρύνονται κατά 32% και να φάνουν στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: