Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τη συμφωνία για τα σιτηρά: Νέα συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη
9 May 2023
ΣΕΒΙΤΕΛ στη Naftemporiki TV: Έρχεται αύξηση 30% στην τιμή του ελαιολάδου στο ράφι
9 May 2023

Η Καρδίτσα τίμησε την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (+Φωτο +Βίντεο)

Η Καρδίτσα τίμησε σήμερα την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όπως έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η 9η Μαΐου ως μια ελάχιστη έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο χώρος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού όπου τελέστηκε Δοξολογία.

Ο φιλόλογος και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιστορίας, Ν. Καρδίτσας Νίκος Βλάχος, μίλησε εντός του Ι. Ναού για τα γεγονότα του πολέμου, καθώς και για τα όσα ακολούθησαν τη λήξη του εξαίροντας τον ηρωισμό που επέδειξαν οι πρόγονοί μας στα πεδία των μαχών, αλλά και μετέπειτα στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο.

Στεφάνια κατέθεσαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ.Απ. Περιστέρης ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγης, ο Υποδιοικητής του ΚΕΣΝ Τ/χης Γρ. Μπίτσιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καρδίτσας Αντιπύραρχος Στ. Φούκας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κ. Παν. Καραΐσκος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Σκρέτας

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Ρογγανάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικ. Καραγιάννης, ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Ζαχαρής, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρ. Καριντζιά και εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Πολέμου και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Κωστής Κριτσιάνης  

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%E2%80%99-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: