Με περισσότερες δυνατότητες, ξανά ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Τρικκαίων
20 January 2021
Σύνδρομο Down: «Ακόμη και τα λουλούδια διαφέρουν αλλά όλα είναι όμορφα…»
21 January 2021

“Θα με παντρευτείς;”: Η συγκλονιστική ιστορία νοσηλεύτριας που ερωτεύτηκε ασθενή με μεταστατικό μελάνωμα

Πιστεύετε στον έρωτα με την πρώτη ματιά; Όχι; Ούτε εγώ. Μέχρι να γνωρίσω τον John. Γνωριστήκαμε στις αρχές του 2014 και όχι απαραίτητα με τον πιο συμβατικό τρόπο.

Δούλευα σε μια ιδιωτική κλινική ογκολογίας. Ήμουν δύο χρόνια σε έναν όχι τόσο υγιή γάμο και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι η ζωή μου ήταν υπέροχη.

Ο John ήταν νέος ασθενής στην κλινική μας. Είχε πρόσφατα διαγνωστεί με μεταστατικό μελάνωμα και είχε παραπεμφθεί στην κλινική για θεραπεία. Καθώς τον κάλεσα στην αίθουσα εξετάσεων, δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω τα λαμπερά μάτια και το νευρικό του χαμόγελο. Ήξερα ότι ήταν ξεχωριστός άνθρωπος από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Απλώς δεν ήξερα πόσο θα επηρέαζε τη ζωή μου.

Τώρα, επιτρέψτε μου να σταματήσω εδώ για ένα δευτερόλεπτο. Ο John ήταν ο ασθενής μου κι εγώ ήμουν παντρεμένη. Συζητούσαμε αρκετό καιρό στην κλινική, αλλά δεν είμαι εκείνη που κάθε τόσο ερωτεύεται τους όμορφους νεαρούς άνδρες που φροντίζει (όποιος βλέπει Grey’s Anatomy θα καταλάβει). Η σχέση μας ήταν επαγγελματική και σαφής.

Καλοκαίρι του 2015. Είχα βρει νέα δουλειά σε ένα νοσοκομείο, είχα χωρίσει και μόλις είχα μετακομίσει σε ένα μικρό σπίτι σε κοντινή απόσταση από την εργασία μου. Είχα κάνει ένα διαδικτυακό προφίλ γνωριμιών και έκανα τυχαία αναζήτηση εδώ και εκεί. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα νέο προφίλ στην οθόνη μου:

John W, 34. Puyallup.

Και υπήρχε εκείνο το νευρικό χαμόγελο που με κοίταζε μέσα από την οθόνη του τηλεφώνου μου.

Ο John και εγώ βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού. Και το δεύτερο. Και το τρίτο. Όλα μέσα στην ίδια εβδομάδα. Γρήγορα γίναμε αχώριστοι. Αν δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί, στέλναμε γραπτά μηνύματα ή μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Οτιδήποτε μπορούσαμε να κάνουμε για να είμαστε «μαζί».

Πρέπει να σκέφτεστε: «Ο John είναι πλέον απαλλαγμένος από καρκίνο και βρήκε την αγάπη της ζωής του! Πόσο γλυκό!». Αληθεύει μόνο το ένα μέρος. Βλέπετε, όταν ο John και εγώ αρχίσαμε να βγαίνουμε, δεν υπήρχαν στοιχεία ασθένειας, κάτι που ονειρεύονται πολλοί ασθενείς με καρκίνο. Το θέμα είναι ότι, όταν έχεις διαγνωστεί με καρκίνο σταδίου 4 όπως ο John, παρόλο που δεν υπάρχουν οπτικές ενδείξεις καρκίνου στις αξονικές τομογραφίες, είναι ακόμα εκεί. Μικροσκοπικά καρκινικά κύτταρα απλώς υπάρχουν, περιμένοντας να αρχίσουν να δημιουργούν όγκους.

Περίπου 6 μήνες στη σχέση μας, ο John ανακάλυψε ότι ο καρκίνος του επέστρεψε. Ξεκίνησε αμέσως την ανοσοθεραπεία και την ακτινοβολία. Μόλις 6 εβδομάδες σε αυτή τη νέα θεραπεία, μάθαμε και πάλι ότι ήταν καλύτερα. Ο John είπε ότι θα χρειαστεί να συνεχίσει τη θεραπεία ανοσοθεραπείας για όλη τη ζωή. Ευτυχώς ήταν μια θεραπεία με ανεπιθύμητες ενέργειες και συνεχίσαμε να ζούμε τον επόμενο χρόνο μέσα στην ευδαιμονία. Αγοράσαμε το σπίτι των ονείρων μας, είχαμε χρόνο για σκι, ετοιμάζαμε νόστιμα γεύματα στην αυλή μας, ήμασταν απελπιστικά ερωτευμένοι. Η ζωή ήταν τέλεια!

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο John άρχισε να έχει συμπτώματα. Άρχισε να κάνει εμετό. Τον πήγα στο νοσοκομείο. Η μαμά του με συνάντησε εκεί και τον ανέλαβε για να πάω σπίτι και να μαζέψω κάποια πράγματα για εκείνον. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τηλεφώνημα από τη μαμά του: «Ο καρκίνος επέστρεψε. Έχει έναν μεγάλο όγκο στο έντερο. Τον μεταφέρουν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο». Κάθισα στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας και άρχισα να κλαίω.

Ο John ξεκίνησε μια νέα θεραπεία. Και πέρα ​​από την κλινική δοκιμή, αυτή ήταν η τελευταία του επιλογή για ίαση. Η ελπίδα ήταν ότι αυτή η θεραπεία θα συρρικνώσει τον όγκο αρκετά, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια με χειρουργική επέμβαση μέσα στους επόμενους μήνες. Ο John επέστρεψε στο σπίτι από το νοσοκομείο. Δεν μπορούσε να φάει, οπότε κάθε 12 ώρες έπρεπε να αλλάζω τον ορό του. Ευτυχώς, ήμουν ήδη καλή σε αυτό.

Ένα απόγευμα καθόμασταν στη βεράντα σιωπηλοί, ύστερα από ένα ραντεβού με τον ογκολόγο του. «Αν αυτή η θεραπεία δεν λειτουργήσει, αυτό πιθανότατα θα είναι το τέλος», του είπε. Ήταν απογοητευτικό. Πείτε μας αφελείς, αλλά ήμασταν τόσο ερωτευμένοι, απλώς ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να χωριστούμε!

Καθίσαμε στη βεράντα και κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον. Αυτή μπορεί να είναι η αρχή του τέλους. Με δάκρυα στο πρόσωπό μου, κοίταξα τον John: «Θέλεις να με παντρευτείς;», τον ρώτησα. «Φυσικά», είπε. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου 2017, παντρευτήκαμε στην όμορφη αυλή μας. Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μας!

Τον Ιανουάριο του 2018, ο John υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση 5 ωρών για να αφαιρέσει τον όγκο μαζί με τμήματα του λεπτού και του παχέος εντέρου. Η χειρουργική επέμβαση θεωρήθηκε επιτυχημένη, αλλά η ευτυχία και η ανακούφισή μας ήταν σύντομες. Τον Μάρτιο μάθαμε ότι ο καρκίνος επέστρεψε και αυτή τη φορά ήταν παντού.

Ταξιδέψαμε στο Πόρτλαντ για εγγραφή σε κλινική δοκιμή. Για αυτή τη θεραπεία, ο John υποχρεώθηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο. Περάσαμε τις μέρες μας στο νοσοκομειακό κρεβάτι του, βλέποντας ταινίες και απλώς μιλούσαμε. Καθώς περνούσαν οι μέρες, μπορούσα να δω τον John να εξασθενεί. Ήξερα βαθιά μέσα μου ότι αυτή η θεραπεία δεν λειτουργούσε. Εκείνος δεν το έρβαλε ποτέ κάτω. Ένα βράδυ καθισμένος μαζί μου στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο, είπε: «Πρέπει να το νικήσω. Για εσένα, για εμάς».

Τον Μάιο, μάθαμε ότι η θεραπεία δεν λειτούργησε. Σε αυτό το σημείο ο John είχε χάσει 20 κιλά και ήταν πολύ αδύναμος για να φύγει από το νοσοκομείο μόνος του. Μας έστειλαν στο σπίτι και είπαν ότι έπρεπε να αναρρώσει, πριν μπορέσει να εξεταστεί για οποιαδήποτε άλλη κλινική δοκιμή.

Ένα πρωί ύστερα από μια νύχτα εμετού, τον πήγα στο νοσοκομείο. Ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί γρήγορα και δεν μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο. Ο γιατρός κράτησε το χέρι του και με δάκρυα στα μάτια είπε: «Ήρθε η ώρα, John». Εκείνος με κοίταξε με τα όμορφα μάτια του. Έσφιξα το χέρι του και ενώ προσπαθούσα να καταπνίξω έναν λυγμό, απλά κούνησα το κεφάλι μου συμφωνώντας με τον γιατρό του.

Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι για τον John. Σε ηλικία 18 ετών, είχε παραλύσει από τη μέση και κάτω σε ατύχημα με το snowboard. Του είπαν ότι δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά. Μαντέψτε! Αυτός το έκανε. Και snowboard, και πεζοπορία, και CrossFit. Ήταν πιθανώς το πιο αισιόδοξο άτομο που έχω γνωρίσει. Ήξερε ότι θα νικήσει τον καρκίνο.

Ήταν η σειρά μου να τον προστατεύσω τώρα. Καθώς υπογράψαμε τα έγγραφα για μη ανάνηψή του, τον διαβεβαίωσα ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Είπε σε όλους ότι πήγαινε στο σπίτι για να γίνει πιο δυνατός, ώστε να μπορεί να κάνει άλλη μία κλινική δοκιμή και να το νικήσει. Αν και γνωρίζαμε και οι δύο ότι αυτό ήταν το τέλος, κανένας από εμάς δεν ήθελε να το παραδεχτεί στον άλλο.

Γυρίσαμε στο σπίτι και στη θαλπωρή της οικογένειας και των φίλων μας.

Στις 17 Ιουνίου, ο John πέρασε σε κώμα. Ήμουν στο πλευρό του στο νοσοκομείο όλη την ημέρα. Οι οικογένειάς μας ήρθαν να τον αποχαιρετίσουν. Όταν μείναμε οι δυο μας άρχισα να του λέω πόσο τον αγαπούσα. Του είπα πόσο τον αγαπούσε η οικογένειά του, οι αδελφές του, οι γονείς του. Τον ευχαρίστησα που άλλαξε τη ζωή μου, που με αγάπησε και με έσωσε. Πήρε τις τελευταίες του αναπνοές και γλίστρησε ήσυχα στην αιωνιότητα.

Ο John ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος. Με ενέπνευσε να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Να μην σταματάω ποτέ – ακόμη και μπροστά σε αντιξοότητες. Μου δίδαξε πώς να ζω. Και το πιο σημαντικό, να αγαπώ με όλη μου την καρδιά.

Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για μένα. Δεν είμαι σίγουρη αν θα ερωτευτώ ξανά, αν θα μείνω στο σπίτι μας ή ακόμα και στην ίδια κατάσταση. Ζω τη ζωή μου καθημερινά, ζω την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Ένα πράγμα που ξέρω σίγουρα είναι ότι θα κουβαλάω πάντα τον John μαζί μου. Το πνεύμα του, η κληρονομιά του και η αγάπη του δεν θα πεθάνουν ποτέ. Είναι καθήκον μου να ζω προς τιμήν του “.

Πηγή : infowoman.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: