Ο «ταπεινός» νυχτερινός μετρητής ενέργειας
25 August 2023
Ιταλία: Θύματα ομαδικού βιασμού 2 κορίτσια 13 ετών – 5 ανήλικοι μεταξύ των δραστών
25 August 2023

Θ. Στεργιόπουλος: Σε γαστρεντερίτιδα οφείλονταν το πρόβλημα στις κατασκηνώσεις Νεράιδας

Το υγειονομικό περιστατικό που παρουσιάστηκε στις 13 Αυγούστου στις κατασκηνώσεις Νεράιδας, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα, μετά από παρέμβαση της μείζονος μειοψηφίας.

Αναλυτικότερα ο επικεφαλής κ. Δημ. Τσιαντής μίλησε αρχικά για ένα θέμα που εμπεριέχει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ο γιατρός της κατασκήνωσης δεν έχει κανονική σύμβαση, όπως προβλέπεται και που θα τον υποχρέωνε να βρίσκεται όλο το 24ωρο στο χώρο των κατασκηνώσεων, αλλά κάλυπτε την θέση εθελοντικά.

Με βάση αυτό ζήτησε να ενημερωθεί ποιος πήρε την απόφαση για το πώς θα γίνει ο χειρισμός των παιδιών που παρουσίασαν συμπτώματα, ποιος διέταξε την μεταφορά στο νοσοκομείο και πως μεταφέρθηκαν, αν υπάρχει γνωμάτευση από το νοσοκομείο για το τι ακριβώς συνέβη, αν έγινε έλεγχος του νερού πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου και αν υπήρξαν έλεγχοι κρατικών υπηρεσιών και τι πόρισμα βγήκε.
Την ευθύνη των απαντήσεων ανέλαβε ο υπέυθυνος των κατασκηνώσεων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Στεργιόπουλος. Αρχικά τόνισε ότι το υπουργείο ήταν ενημερωμένο για την εθελοντική παρουσία γιατρού και δεν υπήρξε κάποια διαφωνία. Προσπαθήσαμε, είπε, να βρούμε γιατρό που θα είναι συνεχώς στην κατασκήνωσης, αλλά στάθηκε αδύνατον. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο και όχι μόνο οι κατασκηνώσεις Νεράιδας αλλά όλες ανά την χώρα. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να υπάρξει συνεργασία με υπηρετούντες την στρατιωτική θητεία γιατρούς για να καλύπτεται η θέση.

Ακολούθως εξιστορώντας το περιστατικό είπε ότι ενημερώθηκε το επίμαχο βράδυ Σαββάτου και έσπευσε στην κατασκήνωση. Ενημέρωσα, τόνισε, τηλεφωνικά τον γιατρό που συνέστησε να μεταφερθούν τα παιδιά που είχαν κάνει πολλές φορές εμετό στο νοσοκομείο για αποφυγή αφυδάτωσης και όσα είχαν μεν συμπτώματα αλλά δεν έκαναν εμετό να λάβουν φάρμακο που υπήρχε στο φαρμακείο της κατασκήνωσης.

Στη συνέχεια, ανέφερε, κάλεσα το 166 για ασθενοφόρο και μου είπαν ότι υπάρχουν τρία οχήματα, από τα οποία το ένα ήταν σε περιστατικό, το άλλο θα παρέμενε για κάποια έκτακτη ανάγκη και το τρίτο θα στέλνονταν στην Νεράιδα για μεταφορά. Υπήρξε, δε, σύσταση τα υπόλοιπα παιδιά να μεταφερθούν με μέριμνα των υπευθύνων της κατασκήνωσης. Έτσι η διακομιδή έγινε με ένα ασθενοφόρο και τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

Το πόρισμα του ΕΟΔΔΥ ήταν πως οι στομαχικές διαταραχές των παιδιών οφείλονταν σε γαστρεντερίτιδα και όχι δηλητηρίαση, σημείωσε ο κ. Στεργιόπουλος με τον δήμαρχο κ. Νάνο να προσθέτει πως αν ήταν θέμα τροφής θα αρρώσταιναν όλοι όσοι την είχαν καταναλώσει. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κάποιο παιδί που ήταν άρρωστο και κόλλησε την ίωση και σε άλλα.

Τέλος ο κ. Στεργιόπουλος σημείωσε πως είχε γίνει ανάλυση νερού χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, όπως και ότι του περιστατικού ακολούθησε έλεγχος της Διεύθυνσης Υγείας. Πόρισμα δεν έχουμε ακόμα λάβει, είπε χαρακτηριστικά, αλλά η μόνη προφορική παρατήρηση που έγινε ήταν για ένα θερμόμετρο στο ψυγείο.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B8-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: