Χριστούγεννα στην Αθήνα – Μουσική για όλους, σε όλη την πόλη
15 December 2023
Νοσοκομείο Καρδίτσας: Πρόβλημα με την στελέχωση της μαιευτικής κλινικής με μαίες – Πρόταση για μαίες με "μπλοκάκι"
15 December 2023

Ισραήλ: Ανασύρθηκαν οι σοροί τριών ομήρων

Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνουν ότι οι δυνάμεις του ανέσυραν τις σορούς δύο στρατιωτών ομήρων της Χαμάς και ενός άμαχου άνδρα.

Ειδικότερα, αρχικά ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 28χρονος Ελία Τολεντάνο, ο οποίος είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Supernova, κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ, στις 7 Οκτωβρίου.

Η σορός του ανασύρθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια επιχειρησιακής δραστηριότητας που διεξήχθη από τη Μονάδα 504 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών και την 551η Ταξιαρχία. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς ή πότε πέθανε.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, στην οποία ανέφερε ότι εντοπίστηκαν άλλες δύο σοροί ομήρων στρατιωτών. Όπως ανακοινώθηκε, νεκροί είναι ο 19χρονος Νικ Μπέιζερ και ο επίσης 19χρονος Ρον Σέρμαν.

Ο Μπέιζερ ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία στις 30 Απριλίου και στις 7 Οκτωβρίου πιάστηκε αιχμάλωτος από τους τρομοκράτες της Χαμάς, κατά την επίθεσή τους στη βάση του κοντά στο πέρασμα του Ερέζ.

Εργαζόταν στο τμήμα του ισραηλινού στρατού για την περιφέρειας της το οποίο συντονίζει τις άδειες και τη διέλευση αγαθών μέσω του περάσματος Ερέζ.

Ο Μπέιζερ δεν προβλεπόταν να είναι στη βάση εκείνο το Σαββατοκύριακο, αλλά είχε αλλάξει βάρδιες με έναν φίλο που ήθελε το Σαββατοκύριακο ρεπό.

Ο Σέρμαν μίλησε για τελευταία φορά με τη μητέρα του το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, όταν η στρατιωτική βάση του κοντά στα σύνορα της Γάζας δέχτηκε επίθεση από τη Χαμάς. Στη διάρκεια της κλήσης, κόπηκαν οι γραμμές. Η επικοινωνία τους συνεχίστηκε μέσω γραπτών μηνυμάτων στο WhatsApp.

Πιστεύεται ότι 134 όμηροι παραμένουν στη Γάζα, αν και δεν θεωρείται ότι είναι όλοι ζωντανοί.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: