Ισραήλ: Ανασύρθηκαν οι σοροί τριών ομήρων
15 December 2023
Γαλλία: Ο 17χρονος Βρετανός που είχε εξαφανιστεί πριν 6 χρόνια θα επαναπατριστεί – Πώς εντοπίστηκε
15 December 2023

Νοσοκομείο Καρδίτσας: Πρόβλημα με την στελέχωση της μαιευτικής κλινικής με μαίες – Πρόταση για μαίες με "μπλοκάκι"

Δυσκολίες αντιμετωπίζει η Μαιευτική/Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας, σε ότι αφορά στην στελέχωσή της με τον απαραίτητο αριθμό μαιών, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα καθ’ όλο το 24ωρο.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net,  υπεβλήθη αίτημα της Διευθύντριας για ενίσχυση άμεσα της κλινικής με μαίες ακόμα και με Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο και ήρθε προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Την ύπαρξη προβλήματος δεν αρνήθηκε και ο συμπολίτης υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου που απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση τόνισε ότι υπήρξαν συνταξιοδοτήσεις το τελευταίο διάστημα και επίκειται άλλη μία με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό των μαιών. Ανάλογη εικόνα μας μετέφερε και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και μαιευτήρας γυναικολόγος κ. Γάζος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι μαίες δεν επαρκούν και οι εναπομείνασες δέχονται μεγάλη εργασιακή πίεση  για να μπορέσουν να βγουν οι βάρδιες και να είναι καλυμμένη η κλινική όλο το 24ωρό κυρίως για πιθανούς τοκετούς.

Κατά τον κ. Παπαγεωργίου γίνεται προσπάθεια το θέμα να λυθεί «εσωτερικά» με μετακινήσεις από Κ.Υ. για την κάλυψη της πρωινής βάρδιας  και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό υπάρχει σκέψη για πρόσκληση μαιών με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην τελευταία ανακοίνωση προσλήψεων δεν υπήρχαν μαίες παρά μόνο νοσηλευτικό προσωπικό ενώ τώρα θα αφορούν βοηθητικό προσωπικό. Το πλέον πιθανό αλλά όχι σίγουρο είναι να συμπεριληφθούν μαίες στις 6.500 προσλήψεις στην υγεία, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν θα καλυφθούν οι θέσεις στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το υπουργείο έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα, εδώ και καιρό καθώς οι συνταξιοδοτήσεις δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάποια εξειδικευμένη κίνηση που θα οδηγήσει στην επίλυσή του. Θυμίζουμε πως στην τελευταία κινητοποίηση των υγειονομικών συμπεριλαμβάνονταν η πρόσληψη μαιών στο “πακέτο” αιτημάτων.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%87%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: