Αρχές του 2024 η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων 120 συμβασιούχων που παραμένουν με προσωρινές διαταγές σε Περιφέρεια – Δήμους – ΚΕΠΕΠ (+Φωτο +Βίντεο)
16 November 2023
Mytilineos: Κάλυψη των αναγκών της Ε.Ε. σε γάλλιο
16 November 2023

Ισραήλ: Απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan διακήρυξε αμέσως ότι το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο δεν θα έχει «κανένα νόημα», χαρακτηρίζοντάς το «αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα».

Υποστήριξε ότι το Ισραήλ ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στη Γάζα, ισχυρισμός που έχει απορριφθεί από αρκετούς ειδικούς επί του θέματος.

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι το Συμβούλιο εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να καταδικάσει ή έστω να αναφέρει τη σφαγή που πραγματοποίησε η Χαμάς στις [7 Οκτωβρίου] και οδήγησε στον πόλεμο στη Γάζα», έγραψε στο Χ.

«Αυτό είναι ντροπή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η στρατηγική της Χαμάς είναι να «επιδεινώσει σκόπιμα την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και να αυξήσει τον αριθμό των παλαιστινιακών θυμάτων προκειμένου να ενεργοποιήσει τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας σε μια προσπάθεια να σταματήσει το Ισραήλ».

«Αυτό δεν θα συμβεί», είπε.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: