Ντε Τζέρμπι: Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να νικήσουμε τους καλύτερους
20 September 2023
Σούνακ: Ανακοίνωσε την κλιματική πολιτική του
20 September 2023

Καλέσματα από συλλόγους και σωματεία για συμμετοχή στην απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου



Αναλυτικά οι σχετικά ανακοινώσεις:

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στον Θεσσαλικό κάμπο δίνουν μάχη μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, συλλογικότητες, απλούς ανθρώπους εθελοντές να επιβιώσουν και να ξελασπώσουν…. Πλημμυρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή, αγανάκτηση, θλίψη που τους άφησαν να βουλιάξουν λόγω κόστους, παρόλο που γνώριζαν τον κίνδυνο.

Γιατί όπως κυνικά ομολογούν η ΕΕ και οι οργανισμοί της «είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλαδή εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία» και ότι μπορεί να «φαίνεται άδικο αλλά το δίκιο δεν είναι παράμετρος της ανάλυσης κόστους οφέλους»!

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας! Γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες! Να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να τρέξουν τις πράσινες μπίζνες σε μία χώρα που με δική τους ευθύνη έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος. Αντί να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το κράτος να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς που βιώνουν για μία ακόμα φορά την πλήρη εγκατάλειψη, φέρνουν νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω, νομιμοποιώντας την διαμορφωμένη εργασιακή ζούγκλα.

Έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη. «Ελαστικοποιεί» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, αυξάνει  την εντατικοποίηση.

Το χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας δεν είναι καινούργια εξέλιξη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί το ξέρουμε. Ήδη εδώ και 15 χρόνια αγωνιζόμαστε για σταθερό πρωινό ανθρώπινο ωράριο (5θήμερο – 6ωρο – 30ωρο) και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα με ρεπό μετά την εφημερία ενάντια σε όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις που προωθούν την εφημεριακή υπερεξόντωση με διάφορα «τερτίπια» πανομοιότυπα με αυτά του νέου νομοσχέδιου: τεχνητή κατάργηση διαχωρισμού τακτικού με υπερωριακό χρόνο εργασίας, τεχνητή κατάτμηση του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό». Με δυο λόγια το νέο νομοσχέδιο θέλει να καθιερώσει για όλους τους εργαζόμενους αυτό ακριβώς που όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πετύχουν ενάντια στους γιατρούς εδώ και 15 χρόνια: να διαχωρίσει το χρόνο εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, να υπολογίζει διαφορετικά, με τεχνάσματα, το χρόνο εργασίας με σκοπό την περαιτέρω εκμετάλλευση των γιατρών.

Αλλά όχι μόνο αυτό: σήμερα, λένε στους εργαζόμενους: Αν θέλεις περισσότερα χρήματα για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου, απελευθερώσου από «αγκυλώσεις» τύπου 8ωρου, δικαιωμάτων κ.λπ.

Το ίδιο λένε και σε εμάς, τους  γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας. Δε σας δίνουμε αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες αλλά έχετε τη “δυνατότητα” να κάνετε ιδιωτικό επάγγελμα αρμέγοντας τις τσέπες των ασθενών, νόμιμα πια. Για να ζήσουμε καλύτερα εμείς δηλαδή πρέπει να βλέπουμε τους ασθενείς ως κινούμενες τσέπες…

Οι ανατροπές  που φέρνει το νέο αντεργατικό έκτρωμα μας αφορούν  όλους!

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Οι ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα, η εξαήμερη εργασία (άρθρα 25 και 26) ισχύει και για υπηρεσίες του Δημοσίου.

Αμφιβάλλει κανένας ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας θα είναι «προνομιακός» χώρος εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας, δεδομένου ότι δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού;

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της απεχθάνονται τα συγκροτημένα δικαιώματα, δεν θέλουν οργάνωση, συλλογική δράση. Γνωρίζουν ότι η αντιλαϊκή τους πολιτική θα φέρει αγωνιστικές αντιδράσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, για την ανατροπή της. Για αυτό μας απειλούν, μας τρομοκρατούν με ποινικές διώξεις, φυλακίσεις, εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 31, όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι όπως οι καταλήψεις, θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Δε θα τους περάσει. Δεν πρόκειται να τα δεχτούμε.

Να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για σημαντική μείωση των ωρών εργασίας. Το αίτημά μας για 30ωρο, 6ωρο, πενθήμερο, 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία, μπορεί να ικανοποιηθεί.

Είναι δικαίωμά μας να έχουμε σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και να ζούμε από αυτήν. Να έχουμε πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας, για τα παιδιά μας, για τις οικογένειές μας.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να απολαμβάνουμε απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε στην κακοκαιρία.

Δεν είναι κανονικότητα το διαρκές πένθος  για τα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί στις πυρκαγιές στον Έβρο, τους ανθρώπους που θάφτηκαν στις λάσπες.

Να μη γίνει η απώλεια συνήθειά μας!

Απέναντι στη δυστοπική πραγματικότητα των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των απολογητών τους, των κομμάτων  που προσκυνάνε την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος… Απέναντι στην πολιτική της εκμετάλλευσης, της καταστροφής, της διαρκούς «έκτακτης ανάγκης», απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα!

Συνεχίζουμε την οργάνωση της Αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Καλούμε τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή για τις εθελοντικές ομάδες γιατρών για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πλημμυροπαθείς. Ήδη η πρώτη ομάδα συναδέλφων από την Πάτρα βρίσκεται στον Παλαμά για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο πρώτο ιατρείο αλληλεγγύης που έχει στηθεί με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας. Ένα ιατρείο αλληλεγγύης για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης αφού παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας εδώ και 10 μέρες, μόλις χθες έφτασαν συνεργεία από την Αθήνα για να καθαρίσουν από τις λάσπες το Κ.Υ Παλαμά και το οποίο δεν πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα, είναι αμφίβολο αν μπορεί να επισκευαστεί και γι’ αυτό η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας έχει από μέρες ζητήσει νέα «προκάτ» κατασκευή με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Έτσι στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση:

 ΔΕ χρειαζόμαστε «εντέλλεσθε» και απειλές για μετακινήσεις για να φτάσουμε όπου χρειαστεί όταν ο λαός μας δοκιμάζεται. Εμείς με δική μας πρωτοβουλία οργανωνόμαστε για να είναι ο λαός μας υγιής, να σταθεί στα πόδια του, να παλέψει για τη ζωή του. Εσείς με την επίκληση εκτάκτων αναγκών μοιράζεται «εντέλλεσθε» και απειλές για να συγκαλύψετε την εγκληματική, τραγική υποστελέχωση των μονάδων υγείας, υπηρετώντας την πολιτική που απειλεί τη ζωή και την υγεία του λαού μας. Αυτή είναι η διαφορά μας!

Ταυτόχρονα απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών υγείας των πλημμυροπαθών. Προτεραιότητα η άμεση επαναλειτουργία του Κ.Υ Παλαμά σε ασφαλές κτίριο που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές, η κατεπείγουσα προκήρυξη και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των δομών του συστήματος υγείας της Θεσσαλίας, η εξασφάλιση της επάρκειας σε υγειονομικό υλικό. Κρίσιμο ζήτημα η εξασφάλιση επάρκειας σε αντιτετανικούς ορούς που είναι σε μεγάλη έλλειψη αλλά και η ψυχολογική στήριξη των πληγέντων που βούλιαξε το παρελθόν τους και το παρόν τους στις λάσπες.

Αλλά όχι και το μέλλον τους.       

Η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας θα μας ξελασπώσει!

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη στις 21/9 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 11πμ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Καρδίτσας συμμετέχει και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 , κατά του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που κατατίθεται την ίδια μέρα στη βουλή.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις συγκεντρώσεις στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ώρα 11.οο π.μ

Ο Πρόεδρος

Ε. Νοτόπουλος

Η Γ. Γραμματέας

Π. Βασιλάκου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ. ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στις 21 Σεπτέμβρη απεργούμε!

Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά  την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των νεκρών συνανθρώπων μας.

Τώρα είναι η ώρα να πολλαπλασιαστεί η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που είδαν να χάνεται το βιος τους, τα σπίτια τους, οι καλλιέργειες και οι σοδειές, τα ζώα τους, οι περιουσίες τους.

Εδώ και τώρα να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα του κρατικού μηχανισμού, για να εξασφαλιστούν η στέγαση, τα φάρμακα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, η προστασία όλων των πληγέντων και του εισοδήματός τους, η αποζημίωση 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις συνεχόμενες τραγωδίες που ζει ο λαός μας. Για τις πλημμύρες, τις φωτιές, τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, για την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά υπάρχει σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα. Η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα!  Πέρασαν δύο εβδομάδες και δεν έχει βρεθεί ασφαλής χώρος να στεγαστεί το πλημμυρισμένο ΚΥ Παλαμά. Οι συνθήκες που στεγάζεται προσωρινά το κέντρο υγείας είναι απαράδεκτες τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό. Γιατί υπάρχει τέτοια ολιγωρία άραγε από τους αρμόδιους φορείς­­­­­­­­;

Δυστυχώς με την καταστροφική πλημμύρα φάνηκε και η γύμνια της ΠΦΥ.

Τα διαχρονικά μας αιτήματα για στελέχωση σε προσωπικό ,εξοπλισμό και μιας οργανωμένης ΠΦΥ που θα συνδέεται με χώρους δουλειάς, σχολείων κτλ στις συνθήκες αυτές, όπως αποδεικνύεται δεν ήταν απλά απαραίτητα, ήταν επιβεβλημένα! 

Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα…. Όλα εκείνα, δηλαδή, που έρχονται να συμπληρώσουν το νομοθετικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, μέρα που δίνεται η μεγάλη απεργιακή μάχη, πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Για να μετατραπεί η μάχη αυτή σε έναν κορυφαίο σταθμό δράσης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει με το νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Για να δοθεί μαχητική απάντηση στην πολιτική που φέρνει τη σύγχρονη σκλαβιά, που μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές των πολλών για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Δεν χωράει καμιά αναμονή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Γιατί απεργούμε λοιπόν την Πέμπτη;

Απεργούμε για να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, που άρθρο – άρθρο θωρακίζει την εργασιακή ζούγκλα, η οποία χρόνια τώρα επεκτείνεται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Γιατί η κυβέρνηση για λογαριασμό της εργοδοσίας παλεύει να κάνει νόμο τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» 13 ώρες τη μέρα, την ευελιξία δίχως όρια, τη δουλειά τις Κυριακές, την απεργοσπασία, τις απολύσεις «κατά βούληση» από την εργοδοσία με τον φερετζέ της «δοκιμαστικής περιόδου». Γιατί μετατρέπεται σε ακόμα βαρύτερο «έγκλημα» η απεργιακή κινητοποίηση και η περιφρούρησή της από την υπονόμευση της εργοδοσίας.

Γιατί δεν είναι μοιραίο για τους εργαζόμενους να καίγονται το καλοκαίρι, να πνίγονται με την πρώτη κακοκαιρία, να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, να τσακίζεται το εισόδημά τους, να «βάζουν πλάτη» και να πληρώνουν τα σπασμένα ενός κράτους εχθρικού για τις ανάγκες τους.

Είναι ώρα να βρεθεί στο στόχαστρο η πολιτική που διαλύει ζωές και καταστρέφει λαϊκές περιουσίες για τα επιχειρηματικά κέρδη, θεωρώντας «κόστος» τα αναγκαία έργα προστασίας, «βαρίδι» τα εργατικά δικαιώματα.

Όλοι οι εργαζόμενοι να βαδίσουμε στη διέξοδο που μόνο της συντονισμένης πάλης, της συλλογικής διεκδίκησης, στον δρόμο της ανατροπής, φέρνοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες στη δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων.

Απεργούμε λοιπόν, γιατί στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να θεωρείται παρωχημένο το να δουλεύει ο εργαζόμενος 8ωρο και να ζει από τη δουλειά του.

Μπροστά στον νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας να δυναμώσουν το αγωνιστικό και διεκδικητικό μέτωπο για άμεσα μέτρα:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας που αποτελεί υγειονομική βόμβα.
  • Άμεσα προσλήψεις με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Να διευκολυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι περιοχές πλήττονται.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η Ενέργεια και τα καύσιμα.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 ευρώ την εξάδα του 1,5lt νερού.
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.
  • Προκήρυξη άμεσα των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη της κυβέρνησης ,δήμου, περιφέρειας ώστε να θωρακιστεί και να προστατευθεί η περιοχή απέναντι στις πλημμύρες.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής διαμονή όλων των κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών, η τροφή, υγειονομική περίθαλψη μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους .Άμεση αντικατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης ,σε περιοχές που εντοπίζονται προβλήματα.
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 11πμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας .

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΟΥΤΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΩΡΑIΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα, πραγματοποιείται ως απάντηση στο νέο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας κ. Άδωνης Γεωργιάδης, με το οποίο έρχεται να ολοκληρώσει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος με την κατάργηση του 8ωρου, την εφαρμογή των Ατομικών Συμβάσεων Εργασίας με όρους «γαλέρας», όπως «βολεύουν» αποκλειστικά τους εργοδότες καθώς και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με βαριές ποινικές τιμωρίες για όσους υπερασπίζονται την απεργία και κάθε μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν το νέο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που γυρίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα ένα αιώνα πίσω.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μαζική, ενωτική και δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση της 8ωρης και πενθήμερης εργασίας, της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ συνδικαλιστικής δράσης και την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους με γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των γυναικών του νομού που είδαν το βιός τους να χάνεται κάτω από τα λασπόνερα.

 Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στην  απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα Σωματεία και οι Φορείς της Καρδίτσας την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία, ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα.

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο νομοθετικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, που απογειώνει την ευελιξία με πρώτα θύματα τις γυναίκες. Θεσμοθετεί:

Την «πολλαπλή εργασία» και το δικαίωμα των εργοδοτών να κάνουν λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων απασχολώντας τους έως και 13 ώρες την ημέρα, έως και 78 ώρες την εβδομάδα, σε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς πείνας και την υπέρογκη ακρίβεια.

Τις  βάναυσες συμβάσεις εργασίας «μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία» που στην πράξη σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν θα ξέρουν αν, πότε και πόσες ώρες θα δουλέψουν. Οι εργαζόμενες γυναίκες θα ζουν αναμένοντας την πολυπόθητη ειδοποίηση, χωρίς να έχουν ελεύθερο χρόνο, χωρίς να μπορούν να οργανώσουν τη ζωή τους, ούτε να συνδυάσουν την εργασία με τη μητρότητα.

Τη δοκιμαστική περίοδο  ως ένα ακόμα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να “ξεφορτώνεται” εύκολα και χωρίς κόστος εγκύους και νέες μητέρες, αλλά και εργαζόμενους που “ενοχλούν” λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Το χτύπημα του 5μερου, καθώς στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας θα εφαρμοστεί η 6ήμερη εργασία, όπως και σε όσες 24ωρης λειτουργίας επικαλούνται «φόρτο εργασίας», εκτινάσσοντας αυτόματα το ωράριο εργασίας από τις 40 στις 48 ώρες την εβδομάδα.

Τη διευθέτηση εργασίας με απόφαση του εργοδότη, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω τις βάρβαρες διατάξεις του ν. Χατζηδάκη, φέρνοντας νέες απλήρωτες υπερωρίες και επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των γυναικών που εξουθενώνονται για να “προσαρμοστούν” στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερα κέρδη.

Το  χτύπημα της απεργίας και της συλλογικής απόφασης των εργαζομένων για την περιφρούρησή της από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας, προβλέποντας πρόστιμα και φυλακίσεις και καθιστώντας το νομοσχέδιο «μνημείο καταστολής των εργατικών αγώνων».

Δε συμβιβαζόμαστε μ’ αυτό το νέο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας, ενώ αντιμετωπίζουμε καθημερινά την ακρίβεια που τσακίζει τους μισθούς μας και τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για πάγωμα των συντάξεων και για νέα χαράτσια.

Δεν μας θολώνουν τα νερά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για “ξεπάγωμα των τριετιών” που αποτελούν προπαγανδιστικά τερτίπια, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι είτε δεν θα δουν αύξηση είτε θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για να  πάρουν κάποια ψίχουλα, καθώς από τη μία δεν έχει αναδρομική ισχύ το μέτρο και από την άλλη αποτελεί “κενό γράμμα”, λόγω της κυριαρχίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της μερικής απασχόλησης.

Δεν ανεχόμαστε από την μια να καιγόμαστε και να πνιγόμαστε κι από την άλλη να έχουμε απέναντί μας ένα κράτος εχθρικό, απόλυτα ικανό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά ανίκανο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας και να προστατεύσει τις ζωές μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , για 7ωρη- 5ημερη – 35ωρη εργασία, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Απαιτούμε:

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο κτηνωδία της κυβέρνησης.
  • Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους και όλες τις εργαζόμενες και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια
  • Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε διεκδικητικό αγώνα

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-21%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: